تصاویری که میبینیم بر زمانی که می گذرد، تاثیر دارد!

به گزارش خبرگزاری ویکی سلامت، محققان می گویند نحوه ی درک ما از گذر زمان، چه سریع بگذرد و چه آهسته، می تواند توسط تمامی اتفاقات محیط اطرافمان شکل بگیرد؛ از ضربان قلب ما و جلب توجه دیگران گرفته، تا آشنایی با مکان و حتی تصاویری که تماشا می کنیم.

تصاویری که میبینیم بر زمانی که می‌گذرد، تاثیر دارد!

به گزارش ساینس آلرت، براساس گزارش مجله ویکی سلامت، مطالعه ای جدید نشان می دهد که نحوه ی تماشای تصاویر می تواند درک ما از گذر زمان را شکل بدهد. علاوه بر این، زمانی که شخص گمان می کند صرف تماشای یک تصویر کرده است، بر نحوه ی یادآوری آن تصویر تاثیر می گذارد. یافته های مطالعه، بینش تازه ای را درمورد چگونگی تجربه و یادآوری گذشت زمان توسط افراد مختلف ارایه می دهد.

گروهی از محققان دانشگاه جورج میسون آمریکا، در مجموعه ای از آزمایش ها از 170 نفر خواستند تا به تماشای تصاویر مختلفی بپردازند که در مدت زمان های مختلف و زیر یک ثانیه، روی صفحه نمایش ظاهر می شد. شرکت کنندگان پس از مشاهده ی هر تصویر، باید کلیدی را فشار می دادند تا مدت زمانی را که گمان می کردند در حین تماشا سپری شده است، ارزیابی کنند. افراد باید زمان تماشای تصاویر را بر اساس کوتاه مدت یا طولانی مدت دسته بندی می کردند.

تصاویری که میبینیم بر زمانی که می گذرد، تاثیر دارد!

درک مغز ما از زمان، گاهی وقت ها با واقعیت یکسان نیست

محققان دریافتند که صحنه های بزرگ تر و تصاویر به یادماندنی تر، مغز را فریب می دهند تا فرد فکر کند که تصاویر را طولانی تر از زمانی که واقعاً گذشته، تماشا کرده است. در حالی که به نظر می رسد تصاویر شلوغ و نامرتب، گذر زمان را منقبض و کوتاه تر می کنند.

اگرچه نتایج متفاوت بوده است، اما مطالعات گذشته نیز نشان می دهند که نحوه ی اثرگذاری تصاویر بر ادراک زمان می تواند به نحوی با میزان توجه ما مرتبط باشد. تماشای تصاویر بزرگ تر، پررنگ تر و روشن تر، با جلب تمرکز و حواس ما، زمان را منبسط و طولانی تر می کنند.

اما همین ویژگی ها می توانند حواس بخشی از مغز ما را که مسیول پیگیری زمان است، مختل کنند. بنابراین، به نظر می رسد که زمان در حین تماشا سریع تر می گذرد. البته نه تنها پیچیدگی تصاویر، بلکه محتوای آن ها نیز ممکن است با برخی مخاطبان بیشتر از دیگران هم خوانی داشته باشد.

البته یافته های مطالعه ی اخیر کمک چندانی به حل نظریه های مخالف نمی کند. در عوض، محققان عامل جدیدی را در میزان به یادماندنی بودن تصاویر سهیم می دانند. بر اساس شواهد، ویژگی منحصربه فردی وجود دارد که مغز ما را به روش هایی به جز توجه، جذب می کند.

الکس ما، عصب پژوه شناختی و همکارانش در مطالعه می پرسند: آیا به دلیل به یادماندنی تر بودن این تصاویر، زمان در حین تماشای آن ها طولانی تر می شود؟ یا برعکس، به دلیل طولانی تر شدن زمان، تصاویر به یادماندنی تر هستند؟

مطالعه نتیجه می گیرد که هر دو مورد صحیح هستند. محققان بعضی از شرکت کنندگان را برای تماشای مجموعه ی دوم تصاویری که نیمی از آن ها را روز قبل نیز مشاهده کرده بودند، دوباره به آزمایشگاه بازگرداندند.

تصاویری که با عنوان به یادماندنی رتبه بندی شدند، در حقیقت برای مدت زمان طولانی تری دیده شده بودند. در عین حال، تصاویری که گمان می شد برای زمانی طولانی تر از واقعیت دیده شده اند، در واقع بهتر در خاطر فرد مانده بودند. این اثر از آزمایشی تا آزمایش دیگر ثابت باقی ماند.

مغز، زمان را منبسط یا متراکم می کند تا حجم اطلاعات پردازش شده را افزایش دهد

الکس ما و همکارانش برای بررسی و توضیح یافته ها، پیشنهاد می کنند که آثار اتساع زمانی در تصاویر به یادماندنی، ممکن است به پردازش اطلاعات سیستم بینایی کمک کند تا عوامل کندکننده و محدودیت ها را برطرف کند. محققان در مقاله می نویسند: «بدین ترتیب، زمان منبسط یا متراکم می شود تا حجم اطلاعات پردازش شده در هر نمونه ی خاصی افزایش یابد.»

محققان برای آزمایش این ایده، از یک شبکه عصبی مصنوعی برای مدل سازی دستگاه بینایی بطنی استفاده کردند. تصاویر در این شبکه به تدریج و در طول زمان پردازش می شد. محققان گزارش می دهند که تصاویر به یادماندنی تر، سریع تر پردازش می شوند و این افزایش در سرعت پردازش، هم طولانی تر شدن زمان سپری شده و هم افزایش در دقت زمان درک شده را پیش بینی می کند.

البته همانطور که دیگر مطالعات نیز اشاره کرده اند، دلیل به یادماندنی تر بودن تصاویر خاص می تواند بسیار شخصی باشد. بر اساس مطالعات، منطقی است که حس کنیم تصاویر می توانند درک گذر زمان را تحریف کنند، زیرا بخش هایی از مغز که زمان را پردازش می کنند، احساسات ما را نیز تنظیم می کنند.

بنابراین، همچنان برای دانستن این موضوع که مغز ما چگونه زمان را درک می کند و چگونه این حس از فردی به فرد دیگر متفاوت است، به زمان و آزمایش های بیشتری نیاز است. نتایج مطالعه، به وضوح نشان می دهد که بدن ما ممکن است با ضربان ساعت های بیولوژیکی خاص خودش پیش برود، اما درک مغز از زمان ثابت نیست.

محققان نتیجه می گیرند: «یافته های مطالعه، شواهدی را برای ایجاد ارتباط میان ویژگی های تصویری، درک زمان و حافظه فراهم می کند. یافته ها را می توان با استفاده از مدل های پردازش بصری بیشتر، مورد بررسی قرار داد.»

یافته های مطالعه در مجله Nature Human Behaviour منتشر شده است.

227227

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تصاویری که میبینیم بر زمانی که می گذرد، تاثیر دارد!" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تصاویری که میبینیم بر زمانی که می گذرد، تاثیر دارد!"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه