تقویت هویت قومی خدمت بزرگی به پاسداشت هویت ملی است
ویکی سلامت/لرستان رئیس مرکز لرستان شناسی تقویت هویت قومی را خدمت بزرگی به پاسداشت هویت ملی بیان کرد.
علی نوری شامگاه ششم آذرماه در حاشیه نود و دومین گردهمایی معاونین فرهنگی واحدهای جهاد دانشگاهی سراسر کشور که به میزبانی خرم آباد درحال برگزاری است پیرامون موضوع هویت گفت: در بحث صحبت از ماهیت ما دربرابر چیستی قرار می گیریم که فلاسفه آن را گاها نقطه مقابل یا مکمل هستی می دانستند اما در موضوع هویت کیستی مطرح بوده که از زوایای دید مختلف متفاوت است.
وی ادامه داد: هویت انسانی بیان کننده تمایز انسان در برابر دیگر موجودات بوده که فلاسفه و علما بسیاری به این مسئله پرداخته اند و عنوان (خود) در سخنان آنها اشاره به همین هویت انسانی دارد که روح انسان به عنوان اصل و جوهره وجودی وی تعیین کننده آن است.
نوری ضمن بیان این نکته که در مسائل اجتماعی هویت وابسته به گروه است اضافه کرد: در بحث تعاریف وابسته به جوامع اجتماعی و انسانی می توان به هویت ویژه لرستان که گرانیگاه آن زبان فرهنگ جغرافیا اقلیم و ملزومات لرستانی بودن است اشاره کرد.
وی در خصوص هویت ملی که در آن مقوله های فرهنگ زبان حکومت و دین مدنظر است عنوان کرد: هویت ملی ریشه در متون کهن دارد که در آن سه نظریه وجود دارد نخست نظریه خیال گرا که به موضوعات نگاه عاطفی دارد و نظریه دوم که صاحب نظران مطرح بیان کننده آن هستند هویت ملی را نوپدیده می داند و در نهایت نظریه سوم که تاکید دارد هویت تاریخ گرا و تاریخ مدار است.
عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان اظهار کرد: ایرانیان از دوران باستان هویت تاریخی داشتند و در طول تاریخ آن را با خود همراه کردند ما در دوران کهن تعبیر ایران شهر داریم که در متون اوستایی است و ریشه در کلمه (ار) به معنای نژاد و شریف بوده که در شاهنامه از ایرانیان با اسم آزادگان یاد می شود.
وی ضمن بیان این نکته که در تاریخ دو قرن اخیر شاهد سخن گفتن آگاهانه و عاشقانه فلاسفه و ادیبان از هویت ملی هستیم گفت: در طول تاریخ هرگاه رهایی در هویت ملی اتفاق افتاده آسیب های فرهنگی سیاسی و مذهبی زیاد متوجه کشور و ملت شد.
نوری با اشاره به اینکه فرد بدون احساس هویت و عدم تعلق به جمع به راحتی خودِ خود را فراموش می کند و فریب می خورد عنوان کرد: انسان محکم دارای ریشه است و هویت خود را آگاهانه باور دارد می شناسد و مورد حمایت و حراست قرار می دهد که اگر چنین نباشد به راحتی تسلیم سخنان غیر فرهنگی شده و فریب می خورد.
وی در خصوص دعوت جوانان به خودشناسی خودکاوی و خودباوری افزود: ما نباید تسلیم سخنان نادرست دیگران در جهت تضعیف هویت ملی شویم و باید پیشینه گسترده و عمیق و همچنین دانشمندان تاثیرگذارمان در طول تاریخ را به فرزندانمان بشناسانیم مانند ابن سینا که مدت ها کتابهایش در آمریکا تدریس می شد.
رئیس مرکز لرستان شناسی در خصوص ریشه کهن ایران و تاثیرگذاری بر دیگر ملل گفت: اگر ابن سینا و فارابی نبودند اروپاییان شاید مدت ها بعد با علوم انسانی آشنا می شدند و رنسانس دیرتر صورت می گرفت چرا که زمینه ساز آشنایی آنها با یونانیان فلسفه ما بود.
وی در ارتباط با آموزش و انتقال هویت ملی به نسل بعد و با تاکید بر جدیت مورد توجه قرار گرفتن این امر در مهد کودک ها و مدارس ابتدایی عنوان کرد: هویت قومی مسئله ای مهم در مسیر و در طول هویت ملی است و اظهار لر و کرد و بلوچ و… بودن در عرض ایرانی بودن نیست همچنین هویت ایرانی در نهایت حاصل جمع گروه های قومی است.
نوری همچنین با بیان این نکته که تقویت هویت قومی خدمت بزرگی به هویت ملی است یکی از ارکان این هویت را پاسداشت زبان فارسی در کنار احترام به لهجه ها و گویش های محلی دانست و مطرح کردن این مسئله را در مجامع مختلف ضروری عنوان کرد.
پایان خبر ویکی سلامت
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تقویت هویت قومی خدمت بزرگی به پاسداشت هویت ملی است" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تقویت هویت قومی خدمت بزرگی به پاسداشت هویت ملی است"، کلیک کنید.