کارشناس مسایل بین الملل گفت که توسعه روابط اقتصادی با پاکستان باید در درجه اول مورد توجه دولت باشد، چون آثار مثبت و خوبی بر روابط سیاسی دارد.
«صباح زنگنه» در گفت وگو با ویکی سلامت با بیان اینکه پاکستان یکی از کشورهای بزرگ اسلامی در منطقه و در همسایگی ماست و روابطش با ایران قبل و بعد از انقلاب بسیار گسترده بوده است، گفت: پاکستان نیازمند یک تحول جدی در اقتصادش است که زمینه های تحقق این اقتصاد بزرگ را هم دارد.
این کارشناس مسایل بین الملل گفت: ایران همواره با نیت مثبت و صلح آمیز و دوستانه و بلکه با علاقه سعی کرده به پاکستان کمک کند تا از بحران هایی که درگیر آنهاست، رهایی پیدا کند. ایجاد اشتغال در مناطق مرزی دو کشور از این جمله است؛ چرا که این باور وجود دارد که به شدت فقر و ناامنی را در منطقه مرزی کاهش می دهد و رونق اقتصادی ایجاد می کند. متاسفانه خط لوله گاز ایران و پاکستان که با دخالت قدرت های دیگر با تاخیر چند دهه مواجه شده از جمله پروژه هایی است که می تواند گشایش های قابل توجهی ایجاد کند.
زنگنه علت عمده عدم گسترش روابط سیاسی، اقتصادی و امنیتی ایران و پاکستان در چهار دهه گذشته را دخالت های خارجی در این مناسبات دانست و اظهار کرد: به علاوه کوته بینی برخی از مقامات در هر دو کشور به علاوه در افغانستان در این وضعیت موثر بوده است. این در حالی است که اگر همراهی سه کشور با یکدیگر وجود داشت شاهد گسترش روابط به نفع هر سه کشور ایران و پاکستان و افغانستان به ویژه در مرزها بودیم که این مساله برای منطقه هم مهم است.
وی درباره تاثیر سفیر رییس جمهور کشورمان به پاکستان گفت: اگر تعاملات با دستورالعمل های سیاسی خارج از پاکستان به بن بست نخورد، روابط در سطوح مختلف قابل توسعه است. آمریکا تا امروز برای جلوگیری از نزدیک شدن ایران و پاکستان فشار آورده است و برخی کشورهای منطقه هم مایل نیستند ایران و پاکستان به لحاظ اقتصادی روابط شان را توسعه دهند. در عین حال پاکستان به نفت و گاز ایران نیازمند است اما کشورهای رقیب اجازه این کار را نمی دهند و اعمال نفوذ می کنند.
زنگنه تصریح کرد که خواسته های دو کشور از یکدیگر مشحص است و الان که دیگر مساله داعش در میان نیست دو طرف می توانند با کمترین مداخله و اثرگذاری به تعاملات سیاسی و اقتصادی بپردازند.
این کارشناس مسایل بین الملل تاکید کرد: توسعه روابط اقتصادی در درجه اول باید مورد توجه دولت آقای رییسی باشد، چون آثار مثبت و خوبی بر روابط سیاسی دارد اما این مساله یک اراده جدی از سوی دو طرف می طلبد، ایران این اراده را دارد اما مهم است که پاکستان توسعه روابط اقتصادی اش با ایران را رقیب روابطش با سایر کشورها نداند.
پایان خبر ویکی سلامت
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "توسعه روابط اقتصادی با پاکستان؛ اولویت اول ایران" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "توسعه روابط اقتصادی با پاکستان؛ اولویت اول ایران"، کلیک کنید.