ساخت پل های سیل زده«واسپول و پولادکوه» در کاغذ ماند

ویکی سلامت/مازندران بعد از سیل مرداد 1401 دهستان کوهستان مرزن آباد، پل های واسپول و پولادکوه که محل عبور مردم روستاهای بالادست بود تخریب شد و مسیولان چکمه پوش استانی اعم از استاندار وقت، معاونین استانداری و مدیران کل و هییت همراه به منطقه سیل زده به ویژه واسپول و پولاد کوه آمدند و وعده وعیدهایی برای ساخت پلی که کاملا تخریب شده بود، دادند اما تاکنون نه پلی ساخته شد و نه مسیولی پیگیر کرد.

تخریب پل پولادکوه، منطقه توریستی ویران شده لیلاپل دلیر، روستاهای کاملا تخریب شده و بازسازی نشده واسپول و پولادکوه از آثار سیل مرداد 1402 است.

 25فروردین ماه 1402 نیز بر اثر سیل مجددی که آمد پل موقت واسپول و پولادکوه تخریب شد و رفت و آمد اهالی منطقه را با مشکل مضاعف مواجه کرد.

مهدی صادق کوهستانی بخشدار سابق مرزن آباد منبع آگاهی برای پیگیری این سوژه بودند که از ابتدای وقوع سیل به عنوان بخشدار در جریان چند و چون اقدامات انجام شده بود، در گفت وگو با ویکی سلامت، با بیان اینکه بروز سیل در مرداد 1401 پل های پولادکوه و واسپول در بخش کوهستانی مرزن آباد را از بین برد، اظهار کرد: هر دو پل به لحاظ جمعیت زیادی که در روستاهای بالادست سکونت داشتند، بسیار مهم و استراتژیک بود.

وی با بیان اینکه پل واسپول راه دسترسی روستاهای غرب کوهستان همانند دلیر، الیت است، افزود: پل پولادکوه هم پل ارتباطی انگوران و چند روستای دیگر است که با وقوع سیل این راه ارتباطی قطع شد.

وی تصریح کرد: شب اول و فردای روز سیل به همراه یک تیم تا پل واسپول رفتیم اما به خاطر حجم سیل و سیلاب دیگر نمی شد به سمت بالادست رفت و بستر رودخانه هم به شدت تخریب شده بود بنابراین در همان سه چهار روز اول با کار جهادی بسیج، بسیج سازندگی، استانداری، راهداری، مجموعه دستگاه های منطقه و بخش خصوصی توانستیم راه دسترسی و برق را به روستاهای بالادست برسانیم.

ساخت پل های سیل زده«واسپول و پولادکوه» در کاغذ ماند

بخشدار سابق مرزن آباد گفت: وقتی به واسپول رسیدیم اثری از پل نبود و همان موقع برای دسترسی مردم منطقه لوله های موقتی هم برای واسپول و هم پولادکوه ایجاد شد و به خاطر اینکه تابستان بود مردم بومی و مسافران زیادی در بالادست مانده بودند که با لوله های موقت تاحدی توانستند به مناطق پایین دست برگردند.

صادقی خاطرنشان کرد: طی جلسات متعدد در ستاد بحران که با حضوراستاندار وقت، نماینده و مدیران کشوری برگزار شد قول هایی مبنی بر راه اندازی هرچه سریع تر پل و لایروبی های رودخانه و پرداخت خسارات به روستاییان داده شد و در بخش های مسکونی، کشاورزی و دامداری نیز قرار بود خسارت پرداخت شود اما  متاسفانه اندک کمکی به مردم شد و آنچه که انتظارات مردم بود برآورده شود؛ نشد.

وی با بیان اینکه تنها 20 میلیون تومان در بخش مسکن به صورت بلاعوض به آسیب دیده ها پرداخت شد، تصریح کرد: به 31 خانوار آسیب دیده نیز وام اقلام منزل از طریق ستاد اجرایی فرمان حضرت امام داده شد و بعد از آن بحث تغییر و جابجایی زمین واسپول و چهارباغ در قالب مسکن ویکی سلامت مطرح شد؛ لیست کسانی که خانه های آنها آسیب دیده و یا در بستر رودخانه قرارداشت احصا شد.

بخشدار سابق مرزن آباد ادامه داد: سیل در مرداد ماه رخ داد و ساخت پل به مزایده رفت اما پیمانکار در اواخر پاییز برنده شد، با شروع کار، سال 1402 شروع شد و عملا چند ماه از دست رفت.

صادقی با اشاره به ضعیف بودن پیمانکار اول برنده مزایده پل گفت: وقتی فروردین ماه سیل مجدد در منطقه رخ داد آب از روی پل موقت نیز سرریز شد و باز هم مردم پشت لوله های شکسته ماندند و گرفتار شدند.

وی با تاکید براینکه قرار شد عرشه های پل نصب شود، افزود: تا زمانی که به عنوان بخشداردر مرزن آباد خدمت می کردم از عملکرد پیمانکار راضی نبودم زیرا برای پروژه به این بزرگی تنها سه تا چهار نیرو و یک بیل مکانیکی آورده بود و با اینکه بودجه هم تزریق شد اما بازهم به کندی کار می کرد.

ساخت پل های سیل زده«واسپول و پولادکوه» در کاغذ ماند

بخشدار سابق مرزن آباد با بیان اینکه  بعد از گذشت دو سال از سیل هنوز تبعات آن وجود دارد، گفت: تا پیش از سیل عمق رودخانه 12 متر بود اما بعد از سیل آنقدر بار به رودخانه اضافه شد که رودخانه همسطح خانه های منطقه مسیر رودخانه شد و اگر کاملا لایروبی نشود باعث نگرانی است.

مهدی صفایی رییس راهداری و حمل و نقل جاده ای چالوس نیز در گفت وگو با ویکی سلامت، با بیان اینکه اعتبار پل واسپول و پولادکوه مرزن آباد که سال 1401 دچار سیل شد از محل حوادث استانداری تامین شد، اظهار کرد: اعتباری که آن زمان اختصاص یافت بالغ بر 20 میلیارد تومان بود که جوابگوی اتمام پروژه نبود.

وی افزود: در نیمه های کار پیمانکار مجدد درخواست پول کرد که راهداری با توجه به حساسیت پروژه و جمعیت بالایی که روستاهای بالادست دارند مکاتباتی را با استانداری مبنی بر تزریق مجدد اعتبار انجام داد که تاکنون محقق نشده است.

رییس راهداری و حمل و نقل جاده ای چالوس با بیان اینکه جهانیان مدیر کل راهداری استان با پیگیری مجدد خود مبلغ دو میلیارد تومان از سازمان راهداری کشور برای این پروژه دریافت و به پیمانکار داد، گفت: از این مبلغ قرار شد پیمانکار تیرهای آماده را روی کوله بارگذاری کند و بتن ریزی را انجام دهد.

صفایی تصریح کرد: چندی پیش با توجه به آب شدن برف میزان دبی آب رودخانه افزایش یافت و پل موقت زیرآب فرو رفت که راهداری چالوس چهار باکس دو در دو را تهیه و برای عبور و مرور مردم پای کار گذاشت .

وی با اشاره به اینکه پیمانکار پروژه برای نصب تیرها با شرکتی قرارداد بسته است و تا ظرف 15 روز آینده تیرها بارگذاری خواهد شد، افزود: خواهش ما از ستاد بحران استان این است که برای اتمام پل نسبت به تزریق وجه به پیمانکار اقدام کند تا مشکل مردم منطقه برطرف شود.

ساخت پل های سیل زده«واسپول و پولادکوه» در کاغذ ماند

شهنور سام دلیری عضو شورای روستای دلیر و عضو شورای بخش مرزن آباد نیز در گفت وگو با ویکی سلامت، با ابراز گلایه از طولانی شدن احداث پل واسپول و مشکلات تردد مردم، گفت: مسیولین برای انتخاب پیمانکار باید از همان ابتدا از مسیولین منطقه که آشنایی به شرایط داشتند مشورت می گرفتند.

وی با بیان اینکه پیمانکاران که آمدند کم تجربه، غیر بومی و آشنا به منطقه نبودند، افزود: پیمانکار اول و دوم که حتی سازنده پل نبودند.

عضو شورای دلیر در بخش کوهستانی مرزن آباد تصریح کرد: پیمانکاران بومی و یا حداقل مازندرانی به شرایط آب و هوایی آشنایی دارند و می دانند چه زمانی آب رودخانه بالا می آید.

سام دلیری با اشاره به تعویق چند ماهه کار از همان ابتدا گفت: بنا به گفته پیمانکار قرار بود تا شهریور ماه 1402 پروژه  پل به افتتاح برسد اما اینطور نشد و ظاهرا پیمانکار به دلیل طلب مالی از ستاد بحران استان کار را عقب انداخته است.

وی از مسیولان استانی خصوصا ستاد بحران خواست تا با تامین اعتبار لازم به اتمام پروژه سرعت ببخشند زیرا مردم روستاهای بالادست کوهستان برای تردد بسیار مشکل دارند.

پایان خبر ویکی سلامت

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ساخت پل های سیل زده«واسپول و پولادکوه» در کاغذ ماند" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ساخت پل های سیل زده«واسپول و پولادکوه» در کاغذ ماند"، کلیک کنید.