تاثیر مراقبت های اولیه در سلامت مادران باردار
آفتاب نیوز :
غلامعلی حمیدی اظهار کرد: نظام های سلامت، همواره به دنبال عملکرد بهتر هستند که مراقبت های ادغام یافته سلامت، راه حل قابل توجهی برای ارتقاء کیفیت خدمات و کاهش هزینه های نظام سلامت است.
وی افزود: نتایج این پژوهش نشان داده اند که ادغام خدمات سلامت روان در مراقبت های بهداشتی اولیه بارداری می تواند یک استراتژی موثر برای افزایش سلامت مادران و کاهش هزینه ها باشد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تصریح کرد: این پژوهش که در مراکز بهداشتی-درمانی شهرستان کاشان انجام شد، 206 زن باردار به صورت 105 نفر در گروه مداخله و 101 نفر در گروه کنترل مورد مطالعه قرار گرفتند که گروه مداخله، اقدامات روان شناختی و درمان های دارویی خاصی را دریافت کردند.
حمیدی تاکید کرد: مادران باردار در سه گروه پرخطر، خطر متوسط و کم خطر دسته بندی شده و اقدامات لازم منطبق با مدل برای هر گروه ارایه شد. با مداخلات روان شناختی در گروه مداخله، خرده مقیاس شکایت جسمانی سازی، کاهش معناداری نسبت به گروه کنترل نشان داد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: بهبود سلامت مادران باردار به دنبال اقدامات پیش بینی شده در سطح اول مراقبت های بهداشتی اولیه باروری حاصل شد و تنها پنج درصد آنها نیاز به مداخلات از سطح تخصصی داشتند.
وی اظهار کرد: خدمات سلامت روان در مراقبت های بهداشتی اولیه بارداری، با شناسایی اختلالات سلامت روان مادر باردار و انجام اقدام توسط اولین سطح ارایه دهنده خدمات بارداری می تواند به مدیران، سیاست گذاران و تصمیم گیرندگان نظام سلامت برای بهبود سلامت و کاهش هزینه به منظور ارتقاء سلامت مادران و در نهایت، دستیابی به اهداف توسعه پایدار کمک کند.
حمیدی افزود: این پژوهش توسط فاطمه واثقی با همکاری پژوهشگران دانشگاه های علوم پزشکی کاشان و تهران، مرکز تحقیقات روان تنی، طب ایرانی، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، پژوهشکده سلامت خانواده، مرکز تحقیقات مادر، جنین و نوزاد و موسسه علمی-کاربردی هلال ایران انجام شد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تصریح کرد: تیم پژوهش شامل سید علیرضا مروجی، مرضیه اخباری، فاطمه واثقی، مریم میرزایی نیستانی، زهرا نخی، فاطمه سادات قریشی، حسین ملک افضلی، احمدعلی نوربالا، مامک شریعت، نسرین عابدی نیا، عباسعلی ناصحی و سیده الهام شرفی بود.
وی تاکید کرد: دسترسی به خدمات سلامت روان از اصول مراقبت های بهداشتی اولیه است که بهبود منافع و استفاده از این خدمات را می توان با کاهش هزینه و استفاده از چند مداخله در یک بسته خدمت سلامتی افزایش داد که غربالگری سلامت روان در برنامه مراقبت های خدمات بارداری ضروری است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تاثیر مراقبت های اولیه در سلامت مادران باردار" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تاثیر مراقبت های اولیه در سلامت مادران باردار"، کلیک کنید.