علم توسعه تکنولوژی صنعت خودرویی داریم؛ پولش را نداریم!
عضو هیئت علمی دانشکده خودرو در گفت وگو با ویکی سلامت مطرح کرد؛
یک استاد دانشگاه علم و صنعت با اشاره به اینکه علم و تکنولوژی در صنعت خودرو داریم اما پول کافی نداریم گفت: صنعت خودروسازی در واقع صنعتی دانش بنیانی است و هیچ فعالیتی در صنعت خودروسازی بجز با تکیه بر دانش قابل انجام نیست؛ اما صرفا به دلیل ناهماهنگی و ناترازی در رشد تکنولوژی و یا کمبود سرمایه قادر به اجرای آنها نیستیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ویکی سلامت برای توسعه تکنولوژی نه فقط در صنعت خودروسازی بلکه در تمامی صنایع مرتبط این حوزه علم آفرینی کافی و توانایی فنی داریم اما سرمایه کافی را در اختیار نداریم. امیرحسین کاکایی با بیان این مطلب در گفت وگو با ویکی سلامت گفت: باید در زیر ساخت های صنعت خودرویی کشور سرمایه گذاری شود. اگر کسی تصور کند که ما توانایی ساخت تایر هایی در حد میشلن اروپایی را نداریم سخت در اشتباه است؛ چرا ثابت کرده ایم که این توانایی با اختلاف ۱۰ درصدی وجود دارد اما فقط نیاز به سرمایه گذاری و توسعه زیر ساخت وجود دارد.
عضو هیئت علمی دانشکده خودرو دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: در تحقیق دیگری مشخص شد که فرهنگ و نحوه رانندگی با خودرو تا ۱۰۰ درصد می تواند مصرف سوخت را افزایش دهد. همچنین ترافیک های وحشتناک کلان شهر ها به راحتی مصرف سوخت را ۲ الی ۳ برابر افزایش می دهد. همچنین دولت نیز بجای تمرکز بر بخش حمل و نقل عمومی بر تولید خودرو های شخصی تمرکز دارد؛ با تکیه بر تجربه ۲۰ ساله خود در صنعت خودروسازی می گویم این سیاست گذاری اشتباه است و نتیجه آن را امروز در بازار و خیابان می بینیم.
توسعه تکنولوژی خودرو سازی برای صادرات
کارشناس صنعت خودرو تاکید کرد: بایستی برای صادرات خودرو اقدام به توسعه تکنولوژی و سیاست گذاری کنیم؛ چرا که با این روش می توانیم از این صنعت ثروت سازی کنیم. در حال حاضر اما با سیاست گذاری غلط خودروسازی ما در حال بلعیدن ثروت است.
خودرو های داخلی برای سازگاری با سوخت هوشمند هستند
این کارشناس صنعت خودرو اظهار کرد: جالب است بدانید که بسیاری از خودرو های وارداتی به زودی خراب خواهند شد و از کار خواهند افتاد؛ حتی بسیاری از این خودرو های در ماه های اول به کار گرفته شدن در ایران به دلیل کیفیت سوخت آسیب شدید دیده و یاتاقان آنها می سوزد؛ چرا که این خودرو ها قابلیت سازگاری با سوخت کم کیفیت داخلی را ندارند.
وی ادامه داد: خودسازان داخلی آموخته اند که باید خودرو را بر اساس استاندارد سوخت در حد بنزین سوپر طراحی کنند اما رایانه مرکزی خودرو را هوشمند کرده و سازگاری با سوخت کم کیفیت را در آن برنامه ریزی می کنند در این حالت خودرو هوشمندی کافی برای تنظیم مجدد خود در مواجه با سوخت کم کیفیت را بدست می آورد و به محض سوختگیری با بنزین کم کیفیت خود را مجددا تنظیم می کند. اما خودرو های خارجی به دلیل غیر ضروری بودن این تکنولوژی و هزینه آن به چنین هوشمندی مجهز نیستند و در ایران آسیب خواهند دید.
تمامی خودروسازان کشور دانش بنیان هستند
این استاد دانشگاه تصریح کرد: صنعت خودروسازی در واقع صنعتی دانش بنیانی است و عملا می توان گفت که هیچ فعالیتی در صنعت خودروسازی بجز با تکیه بر دانش قابل انجام نیست. به جرات می گویم که شرکت های بزرگ خودروسازی کشور در واقعیت دانش پایه هستند؛ همچنین اکثر قطعه سازان این حوزه نیز در زمره دانش بنیان ها قرار می گیرند. از این رو می توان گفت که علم و فناوری در صنعت خودروسازی کشور ما حرف اول را می زند و از نظر توان فنی علمی و تحقیقاتی جایگاه ویژه ای داریم و به معنای واقعی کلمه خودروسازی دانش بنیانی ترین صنعت کشور است.
کاکایی با تاکید براینکه نتیجه می گیریم که در حوزه خودروسازی تمام تکنولوژی ها در اختیار است گفت: اما صرفا به دلیل ناهماهنگی و ناترازی در رشد تکنولوژی و یا کمبود سرمایه قادر به اجرای آنها نیستیم.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "علم توسعه تکنولوژی صنعت خودرویی داریم؛ پولش را نداریم!" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "علم توسعه تکنولوژی صنعت خودرویی داریم؛ پولش را نداریم!"، کلیک کنید.