نتایج آزمون «تیمز»؛ زنگ خطر برای دانش آموزان ایرانی – خبرگزاری ویکی سلامت | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری ویکی سلامت به نقل از خانه ملت فرشاد ابراهیم پور در واکنش به نتایج نامطلوب عملکرد دانش آموزان ایرانی در آزمون تیمز ۲۰۲۳ گفت: ایران از میان ۶۴ کشور شرکت کننده در آزمون تیمز ریاضی پایه چهارم رتبه ۵۴ را کسب کرده است؛ این نتایج تنها یک زنگ خطر برای ایران نیست بلکه فریادی برای اصلاح نظام آموزشی کشور است.
وی افزود: افت دانش آموزان در دروس ریاضی و علوم نشان می دهد که روش های سنتی و حافظه محور دیگر پاسخگوی نیازهای نسل امروز نیستند. سیستم آموزشی کشور نمی تواند با ابزارهای قدیمی به مبارزه با دنیای پیچیده و در حال تغییر امروز بپردازد؛ این سناریو قطعاً محکوم به شکست خواهد بود. نتایج این آزمون نشان دهنده ضعف ما در تربیت نیروی انسانی متناسب با توسعه علمی است.
نایب رئیس کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری مجلس سیستم آموزشی کارآمد را عامل توسعه کشور دانست و یادآور شد: تربیت نیروی متخصص برای دستیابی به توسعه پایدار دچار ضعف است نمی توان از آموزش های سطحی و ناکارآمد انتظار داشت که در رقابت جهانی و پیشرفت علمی موفق باشد؛ اگر امروز برای ارتقای سطح علمی کشور تلاشی نکنیم قطعاً آینده ایران به مخاطره می افتد.
ابراهیم پور با تأکید بر اینکه پیامدهای علمی امروز نظام آموزشی محصول نتایج نادرست در این حوزه است اظهار داشت: مدیران آموزشی سال هاست که بودجه های کلان حوزه تعلیم و تربیت را دریافت کرده اند اما خروجی های قابل قبولی نداشته اند. این بحران نیازمند تغییرات اساسی در سیستم آموزشی است. نتایج آزمون تیمز نشان می دهد که بحران آموزشی کشور فراتر از مرزها رفته و آینده ایران را تحت تأثیر قرار داده است بنابراین باید اصلاحات بنیادی در این زمینه صورت گیرد.
وی در ادامه افزود: کشورهایی همچون فنلاند سنگاپور و دیگر کشورهایی که رتبه های برتر آزمون تیمز را از آن خود کرده اند با بهره گیری مناسب از سیستم آموزشی خود و سرمایه گذاری مؤثر موفق به دستاوردهای چشمگیری شده اند. چرا سیستم آموزشی کشور در اولویت دولت ها نبوده است؟ شکاف عمیق آموزشی در مناطق برخوردار و کم برخوردار امروز در آزمون بین المللی تیمز نمایان شده است که این موضوع ضرورت اصلاحات را مطرح می کند.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با اشاره به تأثیر شبکه های اجتماعی در کیفیت تحصیل دانش آموزان اظهار داشت: شبکه های اجتماعی به طور هم زمان تأثیرات مثبت و منفی بر کیفیت آموزش دارند؛ در حال حاضر برخی از دانش آموزان زمان زیادی را در این فضاها می گذرانند که باعث کاهش کیفیت مطالعات آن ها می شود. اگر زمان سپری شده در شبکه های اجتماعی غیرهدفمند و تنها جنبه تفریحی داشته باشد بدون شک تبعات نامطلوب فردی و اجتماعی خواهد داشت.
ابراهیم پور در پایان خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از عقب ماندگی علمی و حفظ جایگاه کشور در رتبه های بالا باید سواد استفاده از شبکه های اجتماعی را به دانش آموزان آموزش داده و تلاش کنیم تا زمان استفاده از این فضاها به شکل مطلوب مدیریت شود؛ با این وجود شبکه های اجتماعی تنها مقصر افت علمی دانش آموزان ایرانی در آزمون تیمز نیستند.
آزمون تیمز یک مطالعه بین المللی برای سنجش پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در مقطع چهارم و هشتم است. زمان و نحوه ثبت نام آزمون تیمز به صورت چهار سال یکبار و توسط نمایندگان تیمز در ایران و آموزش و پرورش می باشد معمولاً پس از برگزاری آزمون برای داوطلبان حائز شرایط نتیجه به کشورها اعلام می شود که کمک زیادی در بهبود سیستم آموزشی خواهد داشت.
آزمون تیمز یک مطالعه بین المللی است که به بررسی و مقایسه عملکرد دانش آموزان در علوم و ریاضیات در کشورهای مختلف می پردازد. این آزمون هر چهار سال یک بار برگزار می شود و به ارزیابی دانش و مهارت های شاگردان در مقاطع چهارم و هشتم پرداخته می شود. اطلاعات به دست آمده از این آزمون به کشورهای شرکت کننده کمک می کند تا روش های آموزشی و سیستم های آموزشی خود را بهبود بخشیده و درک بهتری از روند یادگیری در زمینه های ریاضیات و علوم پیدا کنند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نتایج آزمون «تیمز»؛ زنگ خطر برای دانش آموزان ایرانی – خبرگزاری ویکی سلامت | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نتایج آزمون «تیمز»؛ زنگ خطر برای دانش آموزان ایرانی – خبرگزاری ویکی سلامت | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.