نظارت لحظه‌ای بر حجم پلاسمای اهدایی / آینده‌نگری برای تامین داروهای مشتق از پلاسما

نظارت لحظه‌ای بر حجم پلاسمای اهدایی / آینده‌نگری برای تامین داروهای مشتق از پلاسما

رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو گفت: با راه‌اندازی سامانه جامع پلاسما نظارت برخط بر حجم پلاسمای اهدایی جمع آوری شده به صورت لحظه‌ای مهیا شده است.

به گزارش ویکی سلامت، دکتر محمدرضا عابدی با اشاره به دستاوردهای ایجاد سامانه جامع پلاسما اظهار کرد: ارتباط فعال این سامانه از نیمه دوم سال 1402 با شرکت‌ها برقرار شده و در حال حاضر پوشش سامانه برای مراکز فعال، تکمیل شده است.

وی با اشاره به امکاناتی که این سامانه در دسترس قرار می‌دهد، گفت: نظارت برخط بر حجم پلاسمای اهدایی جمع‌آوری شده به صورت لحظه‌ای، امکان پایش میزان تولید و ارسال پلاسما جهت پالایش به تفکیک شرکت و مرکز، کاهش ریسک‌های کیفی مترتب بر فرآورده‌های مشتق از پلاسما با شناسایی افراد پرخطر (با اتصال به سیستم ثبت احوال و پس از پیوستن سازمان انتقال خون ایران به این سامانه ملی) از جمله اطلاعاتی است که در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می‌دهد.

وی افزود: سامانه جامع پلاسما امکان شناسایی اهداکنندگان حرفه‌ای و ایجاد منع‌های موقت و دائمی به نحوی که به هیچ وجه امکان اهدای پلاسما برخلاف ضوابط نباشد را نیز در اختیار ناظران قرار می‌دهد.

رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ایجاد سامانه‌ای جامع مطابق مقررات و قوانین بالادستی است، تصریح کرد: این سامانه امکان تشخیص افراد اهداکننده پلاسمای هایپرایمیون و جداسازی پلاسمای اهداء شده از پلاسمای عادی اهدا شده، افزایش شفافیت در زنجیره تأمین پلاسما و فرآورده‌های مشتق از آن، ایجاد پایگاه داده از اطلاعات اپیدمیولوژیک حاصله، امکان پایش نشانگرهای سلامت اهداکنندگان به صورت برخط و امکان بررسی درصد شیوع بیماری‌های واگیر در دسترس قرار می‌دهد.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، وی خاطرنشان کرد: بهره‌برداری از پتانسیل تولید پلاسما در کشور و ترغیب تاسیس کارخانه پالایش پلاسما نیز امکان پذیر شده و پیش‌بینی و آینده‌نگری برای تامین داروهای مشتق شده از پلاسما محقق شده است.

به گفته عابدی، صدور IRC برای پلاسمای تولیدی هر شرکت و ثبت آن در سامانه‌های موجود و تفکیک میزان پلاسمای ارسال شده به منظور بازگشت دارو و تطابق این میزان قابل رصد است.

پایان خبر ویکی سلامت

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نظارت لحظه‌ای بر حجم پلاسمای اهدایی / آینده‌نگری برای تامین داروهای مشتق از پلاسما" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نظارت لحظه‌ای بر حجم پلاسمای اهدایی / آینده‌نگری برای تامین داروهای مشتق از پلاسما"، کلیک کنید.