همکاری ایران و قزاقستان در حوزه های دارو، مهندسی پزشکی و زیست فناوری
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پیمان شانگهای حرکت بسیار ارزشمند و موثری در منطقه است و ما کشورهای عضو پیمان شانگهای اگر منسجم باشیم و به رغم کارشکنی های استکبار جهانی، مرزهای سلامت و تولید علم را میان خود برداریم، می توانیم قدرت بزرگی ایجاد کنیم.
به گزارش ویکی سلامت، دکتر بهرام عین الهی در اجلاس وزرای بهداشت کشورهای عضو پیمان شانگهای در دیدار با دکتر «آقمارال النظرُوا» – وزیر بهداشت قزاقستان – گفت: امروزه هیچ کشوری به تنهایی نمی تواند در حوزه سلامت موفقیت به دست بیاورد و متاسفانه استکبار جهانی نگذاشته است که کشورهای مستقل همسایه و نزدیک باهم ارتباط پیدا کنند.
وی افزود: سفر به قزاقستان و تداوم همکاری های مشترک برای ما بسیار با اهمیت است چراکه قرابت های بسیاری بین ایران و قزاقستان وجود دارد و تاریخ گویای آن است که این دو کشور بسیار به هم نزدیک بوده و مناسبت های تاریخی مشترک بسیاری از جمله نوروز و رمضان دارند و این قرابت های تاریخی و فرهنگی به ما حکم می کند ارتباطات بیشتری با هم داشته باشیم.
وزیر بهداشت با اشاره به پیوستن ایران به شانگهای و سفر رییس جمهوری به قزاقستان گفت: همکاری ایران با کشورهای این حوزه، فصل نویی از تبادلات و همکاری های ایران و قزاقستان را به وجود می آورد و خوشبختانه در همین چند ماه اخیر روادید دو کشور برداشته شده است و استادان و دانشمندان دو کشور به راحتی می توانند رفت وآمد کنند.
عین اللهی با بیان اینکه دیدگاه هایی راهبردی در حوزه سلامت داریم که می توانیم در سطح جهانی مطرح کنیم، افزود: سلامت خانواده برنامه جدیدی است که ما در کشور به طور جدی آغاز کرده ایم و تسهیلات خوبی برای آن در نظر گرفته ایم، در حالی که امروز بسیاری از کشورها که ادعای خانواده دوستی دارند، با رفتارهای غیرفطری، غیردینی و غیراخلاقی در جهت سرکوب و تضعیف خانواده تلاش می کنند.
وزیر بهداشت در ادامه گفت: ما حوزه سلامت را به دو دوره قبل و بعد از انقلاب تقسیم می کنیم که در دوره قبل، وابسته به غرب بودیم اما انقلاب اسلامی باعث شد روی پای خودمان بایستیم و همین نقطه پیشرفت و خودکفایی ما در بسیاری از حوزه ها شد، به نحوی که امروزه 99 درصد داروها و 40 درصد تجهیزات پزشکی را خودمان تولید می کنیم.
وی با تاکید بر اهمیت پرداختن به سلامت کودکان گفت: در ایران همه هزینه های تشخیصی و درمانی کودکان زیر هفت سال رایگان شده است چرا که درمان اطفال درمان پایه است و اگر طفلی دارای مشکلی باشد باید با آن مشکل تا آخر عمر ادامه حیات دهد و حال آن که با حل مشکل می تواند سال های سال با سلامت زندگی کند.
آقمارال النظرُوا – وزیر بهداشت قزاقستان – نیز در این دیدار دو جانبه گفت: ما خواستار همکاری بیشتر با ایران به خصوص در زمینه آشنایی با با فناوری های پزشکی، مهندسی ژن، پیوند اعضا و بایو تکنولوژی هستیم.
وی افزود: در زمینه دارو وابسته به واردات هستیم و می خواهیم از تجربیات جمهوری اسلامی ایران در تولید و خودکفایی دارو استفاده کنیم. ما اهداف مشترکی داریم و برای همکاری بیولوژیک اعلام آمادگی می کنیم.
وی با تشکر از وزیر بهداشت برای شرکت در هفتمین نشست اجلاس شانگهای به میزبانی قزاقستان، گفت: هیات جمهوری اسلامی ایران برای نخستین بار است که در هیات همکاری های شانگهای شرکت می کند و امیدواریم با حضور ایران نشستی پربارتر با دستاوردهایی بزرگ برای دو سه سال آینده داشته باشیم.
آقمارال النظرُوا خاطرنشان کرد: موافقتنامه ای در سال 2018 داشتیم که باید آن را اجرایی کنیم و ما این آمادگی را داریم که این همکاری ها را گسترش دهیم. سعی داریم توافقاتمان را عملی کنیم و می توانیم در زمینه دارو همکاری داشته باشیم.
به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، وی تصریح کرد : روابط قزاقستان با ایران برای ما دارای اهمیت است و امروز فرصت خوبی است که با حضور شما بسیاری از مسایل را مرور کنیم.
پایان خبر ویکی سلامت
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "همکاری ایران و قزاقستان در حوزه های دارو، مهندسی پزشکی و زیست فناوری" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "همکاری ایران و قزاقستان در حوزه های دارو، مهندسی پزشکی و زیست فناوری"، کلیک کنید.