پادرد شبانه علامت این بیماری است

معمولا گرفتگی عضلات پا در چند ثانیه بر طرف می شود، اما به طور میانگین این گرفتگی حدود 9 دقیقه طول کشیده و و درد آن قبل از 24 ساعت بر طرف می شود، در بیشتر مواقع گرفتگی عضلات پا دلیل خاصی ندارد، در این مقاله با گرفتگی عضلات پا، انواع آن و راهکار هایی برای درمان آن آشنا می شویم.

پادرد شبانه علامت این بیماری است

گرفتگی عضلات پا اسپاسم های غیر ارادی است که افراد در عضلات پای خود تجربه می کنند، معمولا 60 % افراد بزرگسال و 7% کودکان گرفتگی عضلات پا را تجربه می کنند، گرفتگی عضلات ساق پا شایع ترین گرفتی است، معمولا همه ما احساس گرفتگی عضلات پا در خواب را تجربه کرده ایم، در این اتفاق بخشی از عضله ی پا به شکل غیر ارادی منقبض شده و با درد و سفتی همراه است.

 

علت گرفتگی شبانه پا چیست؟

معمولا اسپاسم یا گرفتی عضلات پا دلایل واضحی ندارد اما مواردی که در ادامه معرفی می کنیم از اصلی ترین علت های گرفتگی پا و مهم‌ترین علت پا درد در شب می باشند.

اختلال دیسک کمر

این بیماری می تواند در نقاط مختلف ستون فقرات اتفاق بیفتد، اما بیش تر از دیگر نقاط در کمر رخ می دهد، در زمان هایی نیز دیسک برآمده، پاره شده یا بیرون زده نامیده می شود، این موضوع یکی از مهم ترین دلایل درد کمر و یا درد ماهیچه پا می باشد.

تفاوت در ساختار پا

افرادی که که کف پای صاف دارند و یا مفصل زانوی شان شکل نادرستی دارد ممکن است اسپاسم در این عضلات را تجربه کنند.

عدم نشستن درست یا نشستن طولانی مدت

پارگی تاندون ها و عضلات پا به دلیل اشتباه نشستن منجر به اسپاسم و گرفتگی ماهیچه های پا می شود.

عدم وضعیت درست خوابیدن

در صورتی که پای فرد در خواب وضعیت درستی نداشته باشد، حرکات کوچک پا در این وضع می تواند منجر به گرفتگی عضلات پا شود.

ایستادن طولانی مدت

افرادی که بنابر شلغ یا شرایط شان هر روز وقت زیادی را به شکل ایستاده می گذرانند و افرادی که روی زمین سفت و سخت در مدت زمان طولاتی فعالیت می کنند امکان تجربه گرفتگی عضلات پای را دارند.

عرق کردن بیش از حد فرد

تغییر تعادل مایعات بدن یکی دیگر از دلایل گرفتگی عضلات محسوب می شود که تعریق زیاد نیز در پی دارد.

بارداری

گرفتگی ها و اسپاسم های عضلانی که زنان باردار تجربه می کنند معمولا به دلایل افزایش وزن و اختلالات در جریان گردش خون آن ها است، فشار جنین در رحم به عروق اعصاب مادر نیز از دیگر دلایل گرفتگی پا و اسپاسم عضلانی مادر مخسوب می شود.

مصرف بعضی از دارو ها

مصرف برخی از دارو ها یکی دیگر دلیل های گرفتگی عضلات پا و اسپاسم است، در صورت مصرف داروی خاص با پزشک خود در رابطه با گرفتگی عضلات پا صحبت کنید.

ورزش سخت

انجام تمرینات ورزشی سخت ممکن است منجر به گرفتگی عضلات پا شود، خستگی یا افزایش بار اسکلت بدن انسان از دلایل گرفتگی و اسپاسم عضله پا میباشد.

کمبود مواد مغذی

کمبود برخی ویتامین ها و املاح در بدن همانند کلسیم، منیزیم و پتاسیم می توانند در گرفتگی عضلات پا در شب و درد پا نقش داشته باشند، چراکه هر یک از ویتامین های ذکر شده، می تواند در حفظ تعادل مایعات در ماهیچه ها نقش داشته باشد، بنابراین کمبود آن ها می تواند منجر به گرفتگی عضلات پا شود.

کمبود آب بدن

از آن جایی که در فصل تابستان گرفتگی عضلات بیش از فصل زمیتان رخ می دهد می تواند نشان دهنده این باشد که دمای هوا و تعادل مایعات می توانند در گرفتگی عضلات پا اثرگذار باشند، کمبود آب خود می تواند تعادل الکترولیت خون را بر هم بزند و محرکی برای گرفتگی عضلات باشد.

در صورت گرفتگی عضلات پا چه کنیم؟

اگر عضله شما دچار گرفتگی شد، به آرامی حرکات کششی انجام دهید تا عضله باز شود و درد کاهش پیدا کند. برای جلوگیری از افزایش درد و زمان گرفتگی عضله می‌توانید کارهای زیر را انجام دهید:

  • پیاده روی کنید یا پاهای خود را به آهستگی تکان دهید.
  • دراز بکشید و پاهایتان را بالاتر از سطح بدن قرار دهید.
  • با آب گرم حمام کنید یا به مدت 5 دقیقه روی ناحیه دچار گرفتگی آب اسپری کنید.
  • با یخ پیچیده شده در حوله، محل گرفتگی را مالش دهید.

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟

در موارد زیر، حتماً لازم است به پزشک مراجعه کنید:

  • در طول شب چندین مرتبه به دلیل گرفتگی عضلات از خواب بیدار می‌شوید.
  • درد ناشی از گرفتگی عضله کیفیت خواب شما را بهم می‌زند.
  • گرفتگی با درد شدیدی همراه است.
  • اسپاسم عضلانی در نواحی دیگری از بدن‌تان مانند پشت و شکم رخ می‌دهد.

آیا آزمایش مشخصی برای این مشکل وجود دارد؟

احتمالاً نه. پزشک یا پرستار در مورد علائم‌تان با شما صحبت خواهد کرد و معایناتی را برای یافتن دلیل گرفتگی شبانه پا انجام خواهد داد. بسته به علائم و معاینات، ممکن است به انجام آزمایش خون هم نیاز باشد.

درمان گرفتگی عضلات پا هنگام شب

در این مورد، درمان هر فرد متفاوت از دیگران است. بیشتر افراد قبل از پیدا کردن درمان مؤثر، چندین راه مختلف را امتحان می‌کنند. گزینه‌های درمان، معمولاً شامل موارد زیر است:

  • تغییر سبک زندگی؛ مثلاً انجام تمرینات متفاوت، انجام تمرینات کششی، پوشیدن کفش‌هایی با قالب حمایتی خوب یا مصرف مایعات بیشتر.
  • مصرف مکمل‌هایی که به صورت قرص یا کپسول در دسترس هستند (با تجویز پزشک) و یا مصرف مایعات حاوی مواد معدنی یا ویتامین‌هایی که نیاز بدن را تأمین می‌کنند. همیشه درباره مصرف ویتامین‌ها، مواد معدنی و داروهای گیاهی، از پزشک خود راهنمایی بگیرید.
  • ممکن است نیاز باشد مصرف هرگونه دارویی که سبب گرفتگی عضلات می شود را قطع یا آن را با داروی دیگری جایگزین کنید. البته، هرگز این کار را بدون مشورت پزشک انجام ندهید.
  • آن دسته از داروهای تجویزی را مصرف کنید که به بهبود خواب، آرامش ماهیچه‌ها، آرام کردن اعصاب یا دیگر موارد کمک می‌کنند. البته این مورد فقط با اجازه و تجویز پزشک و در صورتی که درمان‌های دیگر پاسخ ندهند، توصیه می‌شود.

اگر فرزندمان به گرفتگی شبانه پا دچار شد، چه کنیم؟

این مشکل در میان کودکان بسیار رایج است. چنانچه کودک شما علائم زیر را داشت، با پزشک مشورت کنید:

  • گرفتگی‌های مداوم
  • نداشتن خواب کافی به علت گرفتگی پا

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پادرد شبانه علامت این بیماری است" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پادرد شبانه علامت این بیماری است"، کلیک کنید.