چگونه معدل امتحان نهایی را ترمیم کنیم؟ (راهنمای جامع)

چگونگی ترمیم معدل امتحان نهایی
اگه نمرات امتحان نهایی تون اون چیزی که انتظار داشتین نشده، اصلاً نگران نباشید؛ خبر خوب اینه که می تونید با ترمیم معدل، شانس خودتون رو برای قبولی تو رشته و دانشگاه مورد علاقه حسابی بالا ببرید. این فرصت طلایی، بهتون کمک می کنه تا سوابق تحصیلی تون رو که حالا بخش بزرگی از کنکور رو تشکیل می ده، ارتقا بدین و با خیال راحت تری به سمت آینده ای روشن قدم بردارید.
توی این راهنمای کامل، قراره از سیر تا پیاز ترمیم معدل رو با هم بررسی کنیم؛ از اینکه اصلاً ترمیم معدل چیه و کیا می تونن ازش استفاده کنن تا مراحل ثبت نام، مدارک لازم، درس هایی که می تونید ترمیم کنید و حتی آخرین تغییرات بخشنامه های آموزش و پرورش برای سال ۱۴۰۴. پس اگه دنبال راهکاری برای بهتر کردن نمراتتون هستید و می خواید با دست پر به استقبال کنکور برید، حتماً تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
ترمیم معدل چیست و چرا باید به آن فکر کنیم؟
این روزها دیگه کنکور فقط یه آزمون تستی نیست و نمرات امتحان نهایی شما حسابی توش تاثیرگذاره. این تغییرات باعث شده که خیلی ها به فکر چگونگی ترمیم معدل امتحان نهایی بیفتن تا شانس قبولی شون رو بیشتر کنن. اصلاً بیاید ببینیم ترمیم معدل دقیقاً یعنی چی و چرا اینقدر مهم شده.
تعریف ترمیم معدل و تفاوت آن با ایجاد سابقه تحصیلی
اول از همه، یه نکته مهم رو روشن کنیم: ترمیم معدل با ایجاد سابقه تحصیلی فرق داره. ترمیم معدل یعنی شما قبلاً یه درسی رو تو امتحان نهایی دادید و نمره گرفتید، ولی حالا می خواید دوباره اون امتحان رو بدید تا نمره تون رو بهتر کنید. هدفش هم اینه که اون نمره بهتر، توی سوابق تحصیلی تون برای کنکور ثبت بشه.
اما ایجاد سابقه تحصیلی برای کسایی هست که اصلاً تا حالا امتحان نهایی اون درس رو ندادن. مثلاً اگه کسی دیپلم نظام قدیم داره و می خواد تو کنکور نظام جدید شرکت کنه یا اگه یکی تغییر رشته داده و باید درس های رشته جدید رو امتحان بده تا براشون سابقه تحصیلی ایجاد بشه، اون وقته که صحبت از ایجاد سابقه تحصیلی می شه.
اهمیت ترمیم معدل: تاثیر قطعی بر تراز و رتبه کنکور
شاید بپرسید خب که چی؟ چه فرقی می کنه این ترمیم معدل؟ باید بگم که خیلی فرق می کنه! طبق بخشنامه های جدید، تاثیر سوابق تحصیلی توی کنکور هر سال داره بیشتر می شه. برای کنکور ۱۴۰۴، این تاثیر ۶۰ درصد و برای ۱۴۰۵، به احتمال زیاد به همین منوال خواهد بود. این یعنی نمره نهایی هر درس شما، دقیقاً مثل یه بخش مهم از کنکور عمل می کنه و روی تراز و رتبه تون تاثیر مستقیم داره. اگه تو یه درس حتی یه نمره بالاتر بگیرید، می تونه تراز شما رو چندین هزار تغییر بده و شما رو به رشته و دانشگاه رویاییتون نزدیک تر کنه. باور کنید، هر نیم نمره هم غنیمته و می تونه سرنوشت ساز باشه.
آیا ترمیم معدل اجباری است؟ چه کسانی باید ترمیم کنند؟
ببینید، هیچ کس مجبور نیست که ترمیم معدل کنه. یعنی اگه فکر می کنید نمراتتون خوبه یا به هر دلیلی نمی تونید توی این امتحانا شرکت کنید، ایرادی نداره. اما از نظر منطقی و با توجه به اهمیت ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی، اگه نمرات نهایی تون پایین تر از حد انتظارتونه و می دونید می تونید بهتر عمل کنید، توصیه می کنم حتماً این فرصت رو از دست ندید. مخصوصاً اگه هدف تون رشته ها و دانشگاه های تراز اوله، ترمیم معدل می تونه برگ برنده شما باشه. حتی دانش آموزان سال دوازدهمی که نمراتشون رو گرفتن و فارغ التحصیلان سال های قبل هم می تونن از این فرصت استفاده کنن.
چه کسانی مجاز به شرکت در طرح ترمیم معدل هستند؟ (شرایط جامع)
شاید این سوال تو ذهن خیلی هاتون باشه که اصلاً من با این شرایطی که دارم، می تونم توی طرح ترمیم معدل امتحان نهایی شرکت کنم یا نه؟ جوابش اینجاست! آموزش و پرورش و سازمان سنجش، شرایط مشخصی برای داوطلبا گذاشتن که اینجا کامل توضیح می دیم.
داوطلبان نظام جدید (۳-۳-۶)
اگه شما دانش آموز سال دوازدهم هستید یا توی سال های اخیر (بعد از سال ۸۴) دیپلم نظام جدید (۳-۳-۶) گرفتید، می تونید برای ترمیم معدل نمراتتون اقدام کنید. این یعنی هم اونایی که همین الان تو پایه دوازدهمن و نمراتشون رو گرفتن، و هم اونایی که فارغ التحصیل شدن و می خوان سوابقشون رو بهتر کنن، مجاز به شرکت تو این طرح هستن.
فارغ التحصیلان نظام قدیم (پیش دانشگاهی و دیپلم های قبل و بعد ۸۴)
برای فارغ التحصیلان نظام قدیم، شرایط یه کمی متفاوته. اگه دیپلمتون رو بعد از سال ۸۴ گرفتید، وضعیتتون شبیه نظام جدیدهاست و می تونید نمراتتون رو ترمیم کنید. اما اگه قبل از سال ۸۴ دیپلم گرفتید، داستان فرق می کنه. شما باید اول برای ایجاد سابقه تحصیلی اقدام کنید و دروس نهایی رو امتحان بدید. اگه این کارو نکنید، متاسفانه تاثیر ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی براتون صفر در نظر گرفته می شه. پس حواستون باشه که اول باید سابقه تحصیلی براتون ایجاد بشه تا بعداً بتونید نمره هاتون رو ترمیم کنید.
داوطلبان تغییر رشته ای
یکی دیگه از گروه های مهم، اونایی هستن که می خوان رشته کنکورشون رو عوض کنن. مثلاً فرض کنید دیپلم انسانی گرفتید ولی می خواید تو کنکور تجربی شرکت کنید. اینجا شما برای درس های عمومی سابقه تحصیلی دارید، اما برای درس های تخصصی رشته جدیدتون (مثل زیست، شیمی، فیزیک و ریاضی در رشته تجربی) سابقه تحصیلی ندارید. پس حتماً باید این درس ها رو امتحان بدید تا سابقه تحصیلی براتون ایجاد بشه. اگه این کارو نکنید، نمره سوابق تحصیلی درس های تخصصی براتون صفر در نظر گرفته می شه و این یعنی از دست دادن درصد بزرگی از ترازتون.
دانش آموزان و فارغ التحصیلان فنی حرفه ای و کاردانش
اگه شما از شاخه های فنی حرفه ای یا کاردانش فارغ التحصیل شدید و می خواید تو کنکور سراسری شرکت کنید، باید بدونید که احتمالاً برای بعضی از درس ها (به خصوص درس های عمومی و درس های مورد نیاز رشته کنکوری تون) سابقه تحصیلی ندارید. این داوطلبان هم باید برای ایجاد سابقه تحصیلی اقدام کنن و درس های مربوطه رو امتحان بدن. اگه این کارو نکنید، باز هم نمره سوابق تحصیلی اون درس ها براتون صفر محسوب می شه.
سایر موارد
علاوه بر این گروه ها، بعضی افراد دیگه هم می تونن تو ترمیم معدل امتحان نهایی شرکت کنن. مثلاً فارغ التحصیلان مدارس بین الملل، دارندگان گواهینامه معادل دوره متوسطه و پیش دانشگاهی صادر شده از کمیسیون ارزشیابی مدارک تحصیلی خارجی، و حتی طلاب حوزه های علمیه که سطح یک حوزه رو دارن، می تونن بر اساس شرایط خاص خودشون، برای ترمیم معدل اقدام کنن. اگه جزو این گروه ها هستید، بهتره حتماً بخشنامه های مربوطه رو دقیق مطالعه کنید یا با مشاوران متخصص مشورت بگیرید.
زمان بندی و مهلت ثبت نام و برگزاری امتحانات ترمیم معدل ۱۴۰۴
زمان بندی، یکی از مهم ترین بخش های چگونگی ترمیم معدل امتحان نهایی هست. اگه از زمان ثبت نام عقب بیفتید، ممکنه یک سال از کنکور جا بمونید. پس حواستون رو خوب جمع کنید تا هیچ فرصتی رو از دست ندید.
تاریخ های کلیدی ثبت نام (آنلاین و حضوری)
فعلاً که دارم این مطلب رو می نویسم، تاریخ دقیق ثبت نام برای سال ۱۴۰۴ رسماً اعلام نشده. اما بر اساس تجربه سال های گذشته، معمولاً ثبت نام ترمیم معدل کنکور ۱۴۰۴ در نیمه اول اردیبهشت ماه انجام می شه. مثلاً سال گذشته تاریخ دقیق ۱۲ اردیبهشت بود. پیش بینی می شه که امسال هم همین حوالی باشه. ثبت نام دو مرحله داره: اول آنلاین توی سامانه مای مدیو (my.medu.ir) و بعدش حضوری توی مدارس بزرگسالان. حواستون باشه که این دو مرحله رو باید توی مهلت مقرر انجام بدید.
مرحله ثبت نام و برگزاری | تاریخ شروع (تخمینی) | تاریخ پایان (تخمینی) | توضیحات |
---|---|---|---|
ثبت نام آنلاین | اواخر فروردین ۱۴۰۴ | اوایل اردیبهشت ۱۴۰۴ | از طریق سامانه my.medu.ir |
ثبت نام حضوری | اواخر فروردین ۱۴۰۴ | اوایل اردیبهشت ۱۴۰۴ | در مدارس بزرگسالان یا آموزش و پرورش منطقه |
برگزاری امتحانات | خرداد ۱۴۰۴ | خرداد ۱۴۰۴ | فقط در نوبت خردادماه برگزار می شود |
نکات خیلی مهم:
- تعداد دفعات مجاز: طبق آخرین بخشنامه، هر داوطلب برای هر درس می تونه یک بار دیگه در آزمون ترمیم نمرات نهایی دوازدهم شرکت کنه. خبر خوب اینه که اگه قبلاً هم ترمیم کرده باشید، یه فرصت دیگه بهتون داده می شه.
- هزینه ثبت نام: برای هر درس، باید یه مبلغی رو پرداخت کنید. این هزینه هر سال توسط آموزش و پرورش اعلام می شه.
- اعتبار نمرات: نمرات جدیدی که می گیرید، فقط برای سوابق تحصیلی کنکور اعتبار دارن و توی کارنامه اصلی دیپلمتون ثبت نمی شن.
آیا امکان ترمیم معدل در نوبت دی ماه یا شهریور وجود دارد؟
یه سوال پرتکرار اینه که آیا می تونیم توی نوبت های دی ماه یا شهریور هم برای ترمیم معدل امتحان نهایی اقدام کنیم؟ طبق آخرین بخشنامه ها و مصوبات، برای سوابق تحصیلی و تاثیر اون در کنکور، تنها نمرات امتحانات نهایی خرداد ماه ملاک هستن. یعنی اگه تو نوبت دی یا شهریور هم امتحان بدید، اون نمره برای سوابق تحصیلی کنکور شما لحاظ نمی شه. پس حواستون باشه که فقط فرصت خرداد رو دارید.
نحوه ثبت نام ترمیم معدل ۱۴۰۴: راهنمای گام به گام
خب، حالا که فهمیدیم کیا می تونن ترمیم معدل کنن و کی باید ثبت نام کنیم، وقتشه بریم سراغ نحوه ثبت نام ترمیم معدل. این فرآیند دو مرحله داره که باید با دقت انجام بشه.
مرحله اول: ثبت نام آنلاین در سامانه my.medu.ir
قدم اول اینه که آنلاین ثبت نام کنید. سایت اصلی برای این کار، سامانه مای مدیو (my.medu.ir) هست.
- ورود به سامانه:
- اگه دانش آموز سال دوازدهم هستید، با اطلاعات دانش آموزی خودتون (کدملی و رمز عبور شاد یا اطلاعات مدرسه) وارد بشید.
- اگه فارغ التحصیل هستید، باید از قسمت والدین و سایر و بعد ورود از درگاه دولت وارد بشید. برای ورود به درگاه دولت هم از کدملی و شماره موبایلی که به نام خودتونه استفاده کنید.
- پیدا کردن کد سوابق تحصیلی: بعد از ورود به سامانه، توی قسمت سوابق تحصیلی، می تونید کد سوابق تحصیلی تون رو ببینید. این کد رو حتماً یادداشت یا ذخیره کنید، چون برای ثبت نام کنکور هم بهش نیاز دارید.
- انتخاب گزینه ترمیم معدل: توی همین بخش سوابق تحصیلی یا بخش مربوط به امتحانات نهایی، گزینه ای برای ثبت نام ترمیم معدل یا ایجاد سابقه تحصیلی وجود داره که باید روش کلیک کنید.
- تکمیل فرم ها و انتخاب دروس: حالا یه فرم برای شما باز می شه که باید اطلاعات شخصی و تحصیلی تون رو با دقت پر کنید. اگه فارغ التحصیل دوازدهمید، مشخصات دیپلمتون رو وارد کنید. اگه نظام قدیم هستید، اطلاعات نظام آموزشی که تو مدرکتون قید شده رو وارد کنید. توی این مرحله، باید درس هایی رو که می خواید ترمیم کنید یا براشون سابقه ایجاد کنید، انتخاب کنید. توی انتخاب دروس حسابی دقت کنید، چون این انتخاب برای آینده شما خیلی مهمه.
دقت در ثبت نام آنلاین سامانه مای مدیو خیلی مهمه. کوچکترین اشتباه توی وارد کردن اطلاعات یا انتخاب دروس، ممکنه دردسرساز بشه و فرصت ترمیم معدل رو ازتون بگیره. پس با حوصله و تمرکز این مرحله رو طی کنید.
مرحله دوم: تکمیل ثبت نام حضوری در مدارس بزرگسالان
بعد از اینکه ثبت نام آنلاین رو انجام دادید، باید توی مهلت مقرر با مدارک کامل به یکی از مدارس بزرگسالان که مجری طرح ترمیم معدل امتحان نهایی هستن مراجعه کنید و ثبت نامتون رو تکمیل کنید.
- پیدا کردن مدارس مجری: معمولاً آموزش و پرورش منطقه یا نواحی، لیست مدارس بزرگسالان مجری طرح ترمیم معدل رو اعلام می کنه. می تونید از اداره آموزش و پرورش منطقه تون یا از طریق سایت مدارس بزرگسالان این اطلاعات رو به دست بیارید.
- مراجعه با مدارک کامل: خیلی مهمه که وقتی حضوری مراجعه می کنید، تمام مدارک لازم رو که در بخش بعدی توضیح می دیم، همراه داشته باشید. ناقص بودن مدارک، می تونه باعث رد شدن ثبت نامتون بشه و باز هم یک سال از کنکور عقب بیفتید.
- تکمیل فرآیند: در مدرسه، فرم های نهایی رو پر می کنید، مدارکتون رو تحویل می دید و فیش واریزی رو هم ارائه می کنید. بعد از تایید نهایی، ثبت نامتون تکمیل می شه و می تونید خودتون رو برای امتحانات آماده کنید.
مدارک مورد نیاز برای ثبت نام ترمیم معدل ۱۴۰۴ (چک لیست جامع)
حالا که با مراحل ثبت نام آشنا شدید، وقتشه که یه لیست کامل از مدارکی که برای ترمیم معدل امتحان نهایی لازم دارید رو بهتون بدم. حواستون باشه که ناقص بودن حتی یک مدرک، می تونه کل فرآیند رو با مشکل مواجه کنه.
این لیست رو با دقت آماده کنید و اگه چیزی نیاز به کپی یا تعداد بیشتر داره، حتماً آماده کنید:
- درخواست کتبی: یه درخواست کتبی برای شرکت در طرح ترمیم معدل. معمولاً فرمش رو مدارس یا اداره آموزش و پرورش بهتون میدن.
- کارنامه فارغ التحصیلی یا ریز نمرات دیپلم: اصل یا کپی برابر اصل شده کارنامه دیپلم یا ریز نمراتتون. اگه فارغ التحصیل پیش دانشگاهی هم هستید، کارنامه اون رو هم باید ببرید.
- گواهی موقت پایان تحصیلات دوره متوسطه دوم (گواهی موقت دیپلم) یا دیپلم: اصل یا کپی گواهی دیپلمتون.
- تصویر صفحه اول شناسنامه عکسدار: کپی واضح از صفحه اول شناسنامه.
- تصویر صفحه توضیحات شناسنامه: در صورت وجود هرگونه تغییر یا اصلاحات در شناسنامه، کپی صفحه توضیحات هم لازمه.
- کارت ملی: کپی پشت و روی کارت ملی، که با اصلش تطبیق داده می شه.
- فیش واریزی هزینه ترمیم هر نمره: فیش بانکی که نشون می ده هزینه های لازم رو پرداخت کردید. مبلغ دقیق رو از مدرسه یا بخشنامه های جدید آموزش و پرورش بپرسید.
- عکس ۳*۴: معمولاً ۲ یا ۳ قطعه عکس جدید با پشت زمینه سفید.
- مدارک تحصیلی مربوط به حوزه و معرفی نامه از مراجع ذی صلاح: این مورد فقط برای طلاب حوزه های علمیه اجباریه.
- تاییده تحصیلی: برای فارغ التحصیلان سال ۹۶ و قبل از اون، ارائه تاییده تحصیلی الزامیه.
یه پوشه قرمز رنگ هم برای نگهداری مدارک ببرید تا همه چی مرتب باشه. یادتون نره که قبل از رفتن به مدرسه، حتماً باهاشون تماس بگیرید و بپرسید که آیا مدارک خاصی هم هست که نیاز باشه یا نه.
دروس قابل ترمیم معدل در کنکور ۱۴۰۴ (به تفکیک رشته)
یکی از سوالات مهم توی بحث چگونگی ترمیم معدل امتحان نهایی، اینه که اصلاً کدوم درس ها رو می تونیم ترمیم کنیم و کدومشون اهمیت بیشتری دارن. اینجا بهتون می گیم که چه درس هایی برای ترمیم مجاز هستن و چطور باید انتخاب کنید.
دروس عمومی و تخصصی قابل ترمیم
خبر خوب اینه که شما می تونید تقریباً تمام درس های نهایی پایه دوازدهم رو که نمره پایینی توشون گرفتید، ترمیم کنید. این شامل هم درس های عمومی و هم درس های تخصصی می شه. یعنی فرقی نمی کنه نمره تون توی ادبیات پایین باشه یا زیست شناسی، می تونید برای ارتقای اون اقدام کنید.
جدول دروس قابل ترمیم به تفکیک گروه های آزمایشی
بیشترین تاثیر سوابق تحصیلی روی درس هایی هست که ضرایب بالاتری در کنکور دارن. برای همین، انتخاب درس های درست برای ترمیم، خیلی مهمه. این جدول بهتون نشون می ده که برای هر رشته، چه درس هایی نهایی هستن و می تونید ترمیمشون کنید:
رشته تحصیلی | دروس قابل ترمیم |
---|---|
رشته علوم تجربی | زیست شناسی، شیمی، فیزیک، ریاضی، زبان انگلیسی، عربی، دینی و زندگی، فارسی |
رشته ریاضی و فیزیک | ریاضی، فیزیک، شیمی، هندسه، حسابان/گسسته، زبان انگلیسی، عربی، دینی و زندگی، فارسی |
رشته علوم انسانی | جامعه شناسی، روان شناسی، تاریخ، جغرافیا، ادبیات فارسی، علوم و فنون ادبی، فلسفه و منطق، عربی، دینی و زندگی، زبان انگلیسی |
رشته هنر و زبان های خارجی | زبان فارسی، زبان انگلیسی، عربی، دینی و زندگی (به علاوه دروس عمومی و تخصصی مشترک با سایر رشته ها در صورت نیاز به ایجاد سابقه) |
کدام دروس را برای ترمیم انتخاب کنیم؟ (نکات انتخاب دروس بر اساس ضریب تاثیر)
اینجا دیگه نوبت هوشمندی شماست! درسته که می تونید همه درس ها رو ترمیم کنید، ولی بهتره تمرکزتون رو بذارید روی درس هایی که بیشترین ضریب و تاثیر رو توی رشته کنکوری شما دارن. مثلاً:
- اگه تجربی هستید، زیست شناسی و شیمی مهم ترین درس ها هستن.
- برای ریاضی ها، ریاضی و فیزیک از اهمیت بالایی برخوردارن.
- تو رشته انسانی، جامعه شناسی، روان شناسی، تاریخ و فلسفه و منطق نقش کلیدی دارن.
اگه وقت و انرژی محدودی دارید، بهتره سراغ درس هایی برید که هم نمره تون توشون پایین تر بوده و هم ضریب بالاتری دارن. اینطوری بیشترین بازدهی رو از تلاشتون می گیرید.
هزینه ترمیم معدل امتحان نهایی ۱۴۰۴ چقدر است؟
یه بخش مهم از چگونگی ترمیم معدل امتحان نهایی، بحث هزینه هاشه. طبیعیه که برای شرکت تو این امتحانا، باید مبلغی رو پرداخت کنید. نگران نباشید، خیلی زیاد نیست، اما دونستن جزئیاتش مهمه.
هزینه ترمیم معدل معمولاً از دو بخش تشکیل می شه: یه هزینه ثابت و یه هزینه متغیر که به تعداد درس هایی که انتخاب می کنید، بستگی داره. هزینه ثابت برای همه داوطلبا یکسانه و معمولاً شامل هزینه های ثبت نام و اداری می شه. برای سال ۱۴۰۴، این هزینه ثابت حدود ۵۰ هزار تومن پیش بینی می شه.
اما هزینه متغیر، برای هر واحد درسی که انتخاب می کنید، به صورت جداگانه محاسبه می شه. این مبلغ هم هر سال توسط آموزش و پرورش تعیین و اعلام می شه. این پول برای چاپ و تصحیح اوراق امتحانی و صدور کارنامه ترمیم نمره دریافت می شه.
نوع هزینه | مبلغ تخمینی (تومان) | توضیحات |
---|---|---|
هزینه ثابت ثبت نام | ۵۰,۰۰۰ | شامل هزینه های اداری و کلی ثبت نام |
هزینه هر واحد درسی | ۷,۰۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ (مثال) | مبلغ مصوب برای هر واحد درسی که انتخاب می کنید |
مجموع هزینه برای ۳ درس (مثال) | ۷۱,۰۰۰ تا ۸۰,۰۰۰ (۵۰,۰۰۰ + ۳ * ۷,۰۰۰/۱۰,۰۰۰) | هزینه ثابت + هزینه ۳ درس |
نحوه پرداخت فیش واریزی: بعد از اینکه در مدرسه ثبت نامتون رو نهایی کردید، بهتون شماره حساب یا اطلاعات لازم برای پرداخت رو می دن. باید مبلغ رو از طریق بانک یا روش های دیگه پرداخت کنید و فیش واریزی رو به مدرسه تحویل بدید. بدون این فیش، ثبت نامتون تکمیل نمی شه.
مهم ترین تغییرات در بخشنامه جدید ترمیم معدل ۱۴۰۴
بخشنامه های مربوط به چگونگی ترمیم معدل امتحان نهایی هر سال ممکنه تغییراتی داشته باشه. برای همین، اطلاع از آخرین قوانین خیلی مهمه. اینجا به مهم ترین تغییراتی که برای سال ۱۴۰۴ اعمال شده، اشاره می کنیم تا با خیال راحت تصمیم بگیرید و اقدام کنید.
فرصت دوباره ترمیم معدل برای کسانی که قبلاً ترمیم کرده اند
این یکی از خبرهای خیلی خوب و مهم برای داوطلبانیه که قبلاً برای ترمیم معدل اقدام کرده بودن و فکر می کردن دیگه فرصتی ندارن! طبق مصوبه جدید شورای عالی آموزش و پرورش و سازمان سنجش، به داوطلبانی که پیش از ابلاغ این مصوبه (۵/۸/۱۴۰۲) از فرصت ترمیم استفاده کرده بودن، اجازه داده می شه که یک بار دیگه نمرات آزمون نهایی دروس مورد نظر خودشون رو ترمیم کنن. این یعنی اگه شما قبلاً یه درسی رو ترمیم کرده بودید و حالا می خواید دوباره بهترش کنید، این امکان براتون فراهم شده. البته دقت کنید که این فرصت یک بار دیگر هست، نه بی نهایت بار!
آیا نمره جدید جایگزین نمره قبلی می شود؟ (توضیح مهم در مورد انتخاب بهترین نمره)
این نگرانی خیلی از داوطلبانه که اگه تو امتحان ترمیم نمرات نهایی دوازدهم شرکت کنن و نمره شون کمتر از قبل بشه، چه اتفاقی می افته؟ خبر عالی اینه که اصلاً جای نگرانی نیست! طبق قوانین جدید، بالاترین نمره تراز هر درس برای محاسبه سوابق تحصیلی شما لحاظ می شه. یعنی اگه نمره جدیدتون بهتر باشه، همون نمره جدید در نظر گرفته می شه. اما اگه نمره جدیدتون پایین تر از نمره قبلی باشه، نمره قبلی شما حفظ می شه و هیچ ضرری متوجه شما نیست. پس ریسک کاهش نمره وجود نداره و با خیال راحت می تونید برای بهتر شدن نمراتتون تلاش کنید.
تاثیر نمره ترمیم بر کارنامه دیپلم و معدل کل
یه نکته مهم دیگه اینه که نمرات ترمیم شده، فقط برای کنکور و در بخش سوابق تحصیلی اعتبار دارن. یعنی این نمرات توی کارنامه اصلی دیپلم شما ثبت نمی شن و معدل کل دیپلمتون هم تغییری نمی کنه. هدف از ترمیم معدل، صرفاً بهبود تراز سوابق تحصیلی برای قبولی در دانشگاهه.
اعتبار سوابق تحصیلی و تراز معدل برای سال های آتی
ممکنه بپرسید اگه امسال ترمیم معدل کنم، تراز سوابق تحصیلی ام برای سال بعد هم معتبره؟ باید بگم که تراز نمره کل سوابق تحصیلی، هر سال یک مرتبه اعلام می شه و فقط برای پذیرش در همان سال کنکور معتبره. یعنی اگه شما امسال ترمیم معدل کنید و بخواید سال بعد هم کنکور بدید، تراز سوابق تحصیلی شما با توجه به جمعیت داوطلبان جدید و ضرایب جدید، مجدداً محاسبه خواهد شد. پس هر سال ترازها ممکنه کمی بالا و پایین بشن، ولی نمرات خام شما که توی سوابق تحصیلیتون هست، تغییر نمی کنه.
نحوه مشاهده کارنامه ترمیم نمرات ۱۴۰۴
بعد از اینکه امتحانات ترمیم معدل امتحان نهایی رو دادید و منتظر نتایج هستید، حتماً دلتون می خواد سریع تر کارنامه تون رو ببینید. مشاهده کارنامه ترمیم نمرات به دو روش اصلی ممکنه:
- روش حضوری:
یکی از راه ها اینه که خودتون به مدرسه ای که توی اون ثبت نام کردید و امتحان دادید، مراجعه کنید. مدیر مدرسه یا مسئول مربوطه می تونن با مراجعه به سامانه، کارنامه شما رو دریافت و بهتون تحویل بدن. این روش برای کسانی که به اینترنت دسترسی ندارن یا ترجیح می دن حضوری پیگیری کنن، مناسبه.
- روش آنلاین (با جزئیات ورود به سامانه my.medu.ir و دریافت کارنامه):
راحت ترین و سریع ترین راه، مشاهده آنلاین کارنامه از طریق سامانه مای مدیو (my.medu.ir) هست. مراحلش شبیه ثبت نام آنلاینه:
- ورود به سامانه: وارد سایت my.medu.ir بشید. مثل موقع ثبت نام، با کدملی و رمز عبور (برای دانش آموزان) یا از طریق درگاه دولت (برای فارغ التحصیلان) وارد حساب کاربری خودتون بشید.
- انتخاب بخش مربوطه: توی پنل کاربری خودتون، دنبال گزینه ای مربوط به کارنامه امتحانات نهایی یا سوابق تحصیلی بگردید.
- مشاهده کارنامه: بعد از انتخاب گزینه مربوطه، می تونید کارنامه ترمیم نمراتتون رو ببینید. معمولاً نمرات جدید در کنار نمرات قبلی نمایش داده می شن تا تفاوت رو مقایسه کنید.
یادتون باشه که همیشه اطلاعات رو از منابع رسمی آموزش و پرورش پیگیری کنید تا مطمئن باشید که از آخرین و دقیق ترین اطلاعات باخبر می شید.
جمع بندی و نتیجه گیری
توی این مقاله، حسابی گشتیم و دیدیم که چگونگی ترمیم معدل امتحان نهایی چقدر می تونه مسیر آینده تحصیلی و شغلی شما رو تحت تاثیر قرار بده. از تعریف ترمیم معدل و تفاوتش با ایجاد سابقه تحصیلی گفتیم، تا اینکه چه کسانی می تونن از این فرصت استفاده کنن و چه کسایی باید حتماً برای ایجاد سابقه اقدام کنن.
دیدیم که زمان بندی و مراحل ثبت نام، چه آنلاین و چه حضوری، چقدر مهمه و اگه یه مرحله رو از دست بدید، ممکنه کل داستان به هم بخوره. لیست مدارک لازم رو با هم مرور کردیم تا با دست پر به مدرسه برید. درباره درس های قابل ترمیم صحبت کردیم و یاد گرفتیم که چطور با هوشمندی، درس هایی که بیشترین ضریب رو دارن انتخاب کنیم تا بیشترین تاثیر رو روی تراز کنکورمون داشته باشن. هزینه ها رو هم بررسی کردیم تا بدونید قراره چقدر هزینه کنید.
مهم تر از همه، از آخرین تغییرات بخشنامه های ۱۴۰۴ گفتیم؛ اون خبر خوبی که بهتون اجازه می ده اگه قبلاً هم ترمیم کرده بودید، باز هم یک بار دیگه شانس خودتون رو امتحان کنید. و اینکه نمره جدید اگه بهتر باشه لحاظ می شه و اگه بدتر باشه، نمره قبلی سر جاش می مونه و ضرری بهتون نمی رسه.
ترمیم معدل، یه فرصت طلاییه که می تونه تفاوت بزرگی تو نتیجه کنکور و آینده شما رقم بزنه. اگه فکر می کنید نمراتتون جای پیشرفت داره، با یه تصمیم آگاهانه و اقدام به موقع، از این شانس بی نظیر استفاده کنید و با اعتماد به نفس بیشتری به سمت دانشگاه و رشته رویاییتون قدم بردارید. آینده از آن کسانی است که از فرصت ها استفاده می کنند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چگونه معدل امتحان نهایی را ترمیم کنیم؟ (راهنمای جامع)" هستید؟ با کلیک بر روی آموزش، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چگونه معدل امتحان نهایی را ترمیم کنیم؟ (راهنمای جامع)"، کلیک کنید.