7 روش باز کردن گرفتگی ناودان پشت بام
گرفتگی ناودان پشت بام یکی از مشکلات بسیار رایج در اغلب ساختمان ها مخصوصا آپارتمان ها است. ورود مقدار زیاد شاخ و برگ به داخل ناودان افتادن اشیاء سنگ و غیره باعث گرفتگی لوله ناودان می شود. این گرفتگی نه تنها مانع از عبور آب باران و برف از پشت بام می شود بلکه باعث نم افتادن روی دیوار و سقف می شود. در این مطلب ابتدا دلایل گرفتگی ناودان را بررسی و سپس راه حل هایی برای باز کردن گرفتگی ناودان پشت بام ارائه می دهیم.
دلایل گرفتگی ناودان پشت بام
با توجه به شرایط موجود در پشت بام به دلایل متعددی ناودان دچار گرفتگی می شود که از رایج ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- انباشت شاخ و برگ درختان در فصل پاییز یکی از اصلیترین دلایل گرفتگی ناودان است.
- با بارش باران گردوغبار و خاک سطح پشتبام به داخل ناودان شسته میشود و رسوبات گل و لای تشکیل میدهد.
- زباله هایی مانند پلاستیک کاغذ و سایر اشیاء که به پشتبام میرسند ممکن است وارد ناودان شده و مسیر آن را مسدود کنند.
- در شرایط رطوبتی خزهها و گیاهان کوچک ممکن است درون ناودان رشد کنند.
- آبهای جمعشده در ناودان در زمستان ممکن است یخ بزنند و مسیر تخلیه را مسدود کنند.
باز کردن گرفتگی ناودان پشت بام
برای باز کردن ناودان پشت بام ابتدا باید دلیل گرفتگی شناسایی شود و سپس بر همین اساس ابزار مناسب را باید انتخاب کرد. از بهترین روش ها برای رفع گرفتگی ناودان پشت بام قبل از تماس با شرکت لوله بازکنی تهران و سایر شهرها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- تمیز کردن دستی توری ناودان
ساده ترین روش استفاده از دستکش سطل و یک بیلچه کوچک برای برداشتن زباله ها برگ و خاک از داخل ناودان است. این روش برای انسدادهای کوچک و قابل مشاهده بسیار مؤثر است. پس از پاک سازی با یک شلنگ آب مسیر را آزمایش کنید تا مطمئن شوید جریان آب بهدرستی برقرار است.
2- باز کردن ناودان با استفاده از فشار آب
یک شلنگ آب با نازل فشار قوی میتواند مواد جمع شده در مسیر عبور آب مانند گل و لای را از داخل ناودان خارج کند. این روش برای انسدادهایی که مواد در نقاط دور از دسترس گیر کردهاند بسیار مفید است. فشار آب می تواند رسوبات را بشوید و مسیر آب را کاملاً باز کند.
برای انجام اینکار بهتر است تا حد امکان فشار آب را بالا ببرید. به عنوان مثال با دستگاه های کارواش خانگی با فشار بالا می توانید داخل ناودان را تمیز کنید و بسیاری از گرفتگی های داخل لوله را باز کنید.
3- استفاده از فنر لوله بازکن دستی
فنر لوله بازکن ابزاری انعطافپذیر و فلزی است که در طول های متنوع در بازار موجود هستند. سر برخی از این فنرها می توانید مته های فلزی قوی وصل کنید. برای باز کردن گرفتگی های داخلی ناودان سر فنر با حرکت چرخشی زباله ها و رسوبات سخت را جدا کرده و مسیر را باز میکند. بعد از چند مرتبه حرکت دادن فنر بهتر است آن را به بیرون بکشید تا گرفتگی ها از لوله خارج شوند.
این روش برای مسدودیت های شدید یا انسدادهای ناشی از مواد سخت مناسب است. پس از باز کردن مسیر با شلنگ آب مواد باقی مانده را کاملاً شستشو دهید.
4- استفاده از قلاب فلزی
اگر گرفتگی ها فاصله زیادی تا دهانه ناودان نداشته باشد از قلاب فلزی می توانید برای باز کردن آن استفاده کنید. یک میله فلزی را به قلاب تبدیل کنید و سر خمیده آن را به داخل ناودان وارد کنید. آهسته قلاب را وارد ناودان کنید تا به گرفتگی ها برخورد کند. سپس سعی کنید سر میله به گرفتگی ها متصل شود و آن را به بیرون بکشید.
چند مرتبه با قلاب گرفتگی های داخل لوله را به بیرون بکشید و در نهایت آب را با فشار وارد لوله کنید. با انجام این کار ناودان تمیز شده و گرفتگی ها باز می شود.
5- استفاده از محلول لوله بازکنی
یکی از روش های مناسب برای باز کردن مسیر عبور آب در ناودان استفاده از مواد شیمیایی و لوله بازکن ها است. این مواد باید با احتیاط استفاده شوند و دستورالعمل های تولیدکننده رعایت شود. برای باز کردن گرفتگی ناشی از گل و لای یا تجمع رسوبات معدنی این روش بسیار کارآمد است.
دقت داشته باشید که اگر مواد لوله بازکنی اسیدی باشند در صورت تجمع آب در پشت بام نمی توان از آن استفاده کرد. چون مواد اسیدی در تماس با مقدار زیاد آب خاصیت خود را از دست داده و رسوبات داخل لوله با آن تمیز نمی شود.
6- استفاده از کمپرسور هوا
کمپرسور هوا میتواند با فشار باد قوی مواد مسدودکننده را از مسیر ناودان خارج کند. این روش برای ناودانهای طولانی و انسدادهایی که در نقاط دور از دسترس قرار دارند بسیار مناسب است. کمپرسور با فشار بالا هوا را به داخل مسیر هدایت میکند و زبالهها را به بیرون حرکت می دهد.
این روش برای شرایطی که داخل ناودان خشک است و گرد و غبار و شاخ و برگ در آن گیر کرده باشد توصیه می شود. در صورت گیر کردن مقدار زیاد گل و لای و سنگ و موار مشابه فشار هوا نمی تواند به خوبی گرفتگی های ناودان را باز کند.
7- باز کردن ناودان با فنر برقی
در صورت شدید بودن انسداد یا دسترسی دشوار میتوانید از خدمات حرفهای لولهبازکنها یا شرکتهای تخصصی استفاده کنید. شرکت های لوله بازکنی با فنرهای بلند فلزی سرمته دار بسیاری از انواع گرفتگی ها را باز کرده و بالاترین راندمان را دارد. بلند بودن طول فنر فولادی بودن مته ها و تنوع زیاد مته از جمله دلایلی هستند که باعث می شود این روش بهترین گزینه باشد.
روش های جلوگیری از گرفتگی ناودان پشت بام
برای جلوگیری از گرفتگی ناودان کافیست چند نکته زیر را رعایت کنید:
- برگ شاخه و سایر زبالهها باید بهطور دوره ای از روی توری ناودان جمعآوری شوند تا مسیر جریان آب باز بماند.
- استفاده از توری های محافظ در ورودی ناودان میتواند از ورود برگ شاخه و زباله های بزرگ به داخل جلوگیری کند.
- برای جلوگیری از رشد خزه و جلبک که میتوانند مسیر آب را مسدود کنند از مواد ضدخزه یا تمیزکنندههای مناسب استفاده کنید.
- بررسی کنید که ناودان دارای شیب کافی برای تخلیه آب باشد.
- پس از هر بارندگی ناودان را بررسی کنید تا مطمئن شوید هیچ انسدادی ایجاد نشده است.
- اگر ناودان ترکخورده پوسیده یا دچار شکستگی شده است آن را تعویض یا تعمیر کنید.
باز کردن گرفتگی ناودان پشت بام در تهران
تهران سماء یکی از شرکت های لوله بازکنی باسابقه در تهران است که خدمات را با کیفیت تضمین شده ارائه می دهد. خدمات لوله بازکنی و رفع گرفتگی ناودان پشت بام در شمال جنوب شرق و غرب تهران در کوتاه ترین زمان ارائه شده و براساس نرخ های اتحادیه می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره 09127762848 تماس بگیرید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "7 روش باز کردن گرفتگی ناودان پشت بام" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "7 روش باز کردن گرفتگی ناودان پشت بام"، کلیک کنید.