وقتی شانه از بار مسیولیت خالی می کنند!

وقتی شانه از بار مسئولیت خالی می‌کنند!

یک نوازنده عود می گوید که برای حفظ موسیقی محلی هر منطقه، بهتر است یک جشنواره تخصصی برای موسیقی همان منطقه برگزار کرد تا این گونه به حفظ فرهنگ و موسیقی آن شهر کمک کنیم.

نخستین جشنواره ملی عودنوازی قشم هم به پایان رسید؛ جشنواره ای که طی آن مشخص شد نوازندگان نسل جدید عودنوازی چندان علاقه ای به رعایت اصالت ها ندارند و بیشتر به دنبال ارایه تکنیک هستند. در همین راستا اما نظر یکی از نوازندگان قدیمی عود را به نام عبدالزهرا فلاح پور (نوازنده عود) که در جریان برگزاری جشنواره حضور داشت، جویا شدیم.

او به ویکی سلامت توضیح می دهد: زمانی که قالب یک جشنواره رقابتی باشد شرکت کنندگان مدام می خواهند توانایی خود را به رخ بکشند اگرچه که نباید نگران اول یا دوم شدن باشند. درحقیقت باید توجه داشت که وقتی چنین جشنواره ای برگزار می شود، داوران به دنبال اصالت ها و فرهنگ ناحیه ای هستند که شرکت کنندگان از آنجا آمده اند، به همین جهت شرکت کنندگان باید موسیقی محلی خود را ارایه کنند اما بعضا می ترسند که با نواختن موسیقی زادگاه خود، مورد قبول واقع نشوند و در نهایت تنها تکنیک خود را به رخ می کشند.

در ادامه از فلاح پور سوال می کنیم که آیا این برخوردهای داوران از سر تعصب است؟ که می گوید: در موسیقی تعصب نداریم. هنرمندان قدیمی تر، تنها هدفشان حفاظت از اصالت های موسیقی است. 

از فلاح پور سوال می کنیم که آینده موسیقی نواحی را آن هم در شرایطی که حمایت چندانی وجود ندارد، چگونه می بیند؟ او پاسخ می دهد: آنقدر همیشه با این مشکلات درگیر بوده ایم که گویا به نوعی عادی شده اند؛ به همین دلیل است که وقتی می گوییم نباید موسیقی محلی هیچ منطقه ای از بین برود، خیلی اهمیت نمی دهند. اگرچه که همه ما می دانیم که دولت ها باید به یاری موسیقی نواحی بشتابند و دست هنرمندان این مناطق را بگیرند ولی وقتی که زیر بار مسیولیت خود نروند، همانطور که اکنون شاهد هستیم موسیقی های محلی و بخشی از فرهنگ هر منطقه از بین خواهد رفت.

او ادامه داد: یکی از راه های موثر پاسداری از موسیقی نواحی هر منطقه، برگزاری یک جشنواره موسیقی در هر شهر است. این امر تاثیرات مثبتی دارد، مثلا همین جشنواره عودنوازی موجب شد که شرکت کنندگان متوجه شوند که موسیقی نواحی چه تفاوتی با موسیقی دستگاهی دارد و دفعات بعدی این تفاوت ها را رعایت خواهند کرد. همچنین اگر افرادی از حضور در این رویدادها واهمه داشتند، زمانی که ببیند یک دوره موفق برگزار شد، حتما برای حضور در دوره بعدی ترغیب می شوند و این گونه جشنواره ها رونق می گیرند و استعدادهای بیشتری معرفی می شوند.

پایان خبر ویکی سلامت 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "وقتی شانه از بار مسیولیت خالی می کنند!" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "وقتی شانه از بار مسیولیت خالی می کنند!"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه