آیت الله اعرافی: مسئولان از طعمه پنداری جایگاه های مدیریتی پرهیز کنند – خبرگزاری ویکی سلامت | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرنگار ویکی سلامت آیت الله علیرضا اعرافی در اولین شورای اداری استان اصفهان اظهار کرد: استان اصفهان استانی پیشگام بوده و بیش از ۲۰ هزار شهید تقدیم انقلاب کرده و استقلال مجد و عظمت ایران را تقویت کرده است؛ اصفهان در مقایسه نسبت جمعیتی به عنوان نخستین استان در تقدیم شهدا و پرورش ایثارگران و مجاهدان بوده که فاصله زیادی با سایر استان ها در این حوزه دارد.
وی افزود: این خیل عظیم ایثارگران رزمندگان جانبازان آزادگان و شهدای عالی قدر این استان پیشگام و سرافراز نمادی از باطن پاک و سرمایه بسیار غنی روحی معنوی انسانی و الهی آن است و این آینه ای است که بسیاری از حقایق دیگر را نشان می دهد؛ همه ما در سال های نخست انقلاب پیش از آن و در دوران دفاع مقدس و همه عرصه ها شاهد درخشش این استان نورانی و سرافراز بودیم.
رئیس حوزه های علمیه سراسر کشور ادامه داد: اصفهان پس از اسلام سرشار از ذخایر و سرمایه های گرانقدر است و اگر کسی بخواهد از گذشته و عظمت آن سخن بگوید به دلیل کثرت مفاخر بزرگان و چهره های نورانی این استان با مشکل انتخاب مواجه خواهد شد؛ این استان در حوزه های مختلف دانشگاه و صنعت دیگر نصف جهان نیست بلکه همه جهان است.
وی با اشاره به مسئولیت افراد در این استان عنوان کرد: این عظمت هم مایه افتخار و هم موجب سنگینی مسئولیت و رسالت همه ما می شود و شما رسالتی بسیار سنگین در برابر اصفهان ایران و جهان اسلام دارید و آن را نباید کم شمرد؛ شما در خطه ای هستید که کار شما پژواک ملی و بروز منطقه ای و جهانی دارد با این نگاه و رویکرد این مجموعه خدمت گذار به آفاق بلندتری اندیشیده و خدماتی فراتر از استان به جهان اسلام و ایران ارائه می کند.
آیت الله اعرافی با اشاره به ویژگی های نظام اداری اسلامی بیان کرد: یک نظام اداری تراز شکوفا و پیشرو باید از مولفه هایی برخوردار باشد؛ اولین مؤلفه آن است که یک منظومه اداری باید از فرهیختگی دانش و خردورزی برخوردار باشد و منظور از علم فقط معنای متعارف آن نیست یک منظومه اداری نیرومند و شکوفا دارای اندیشه ورزی و متکی به علم دانش تحقیق و پژوهش است و لازم است که روح حکمت و فرهنگ اندیشمندی بر مجموعه نهادها و نه فقط یک نفر حاکم شود.
وی افزود: شرط دوم مهارت و فن لازم برای تدبیر امور یک نهاد است که مجموعه ای از فنون مدیریتی مهارت ها و سلایق را در بر دارد؛ مؤلفه سوم فناوری ابزار و تجهیزات لازم است.
رئیس حوزه های علمیه سراسر کشور اینگونه ادامه داد: مؤلفه چهارم قوانین و رویه های حاکم بر سبک مدیریت است که شامل تعامل با مردم و اداره هر سازمان و مجموعه به هم پیوسته است؛ بر اساس این مولفه ها مؤلفه پنجم تعریف می شود که داشتن آفاق روشن اهداف برانگیزنده و برنامه جامع و راهبردی است. مؤلفه ششم در کنار سایر مولفه ها به اخلاق و منش الهی اشاره دارد که اگر حاکم شود نهاد را در نظام اداری که متصل به کیان الهی است به سمت اهداف متعالی سوق می دهد.
وی افزود: این مولفه ها مشروط بر آن است که به فرهنگ عمومی و روح جمعی تبدیل شده و از فرد خارج شود؛ برای هر کدام از مؤلفه های فوق باید برنامه ریزی و طراحی شود و این وظیفه منابع انسانی است.
آیت الله اعرافی با تاکید بر رعایت اخلاق در مجموعه های اداری عنوان کرد: اگر سازمان و مجموعه ما بخواهد سلامت اخلاقی داشته باشد باید همواره به آسیب هایی که نظام اخلاقی و اداری را تهدید می کند توجه داشته باشد؛ باید تلاش کنیم تا مؤلفه حاکم و روح همه مولفه ها یعنی عنصر اخلاق ادب و انسانیت در جامعه محقق شود و با نگاه به آسیب هایی که نظام خدمت را از درون تهی می کند از بروز آنها جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به آسیب های موجود در نظام اداری بیان کرد: از جمله آسیب ها غفلت از خداوند و حق خدا است چراکه این عالم ملک و دایره سلطنت خداست و هرچه ما داریم از اوست؛ از این رو در همه لحظات این نگاه و روح باید متجلی باشد و اگر از بین برود اداره و مدیریت اسلامی محقق نمی شود؛ آسیب بعدی غفلت از حق عموم جامعه است زیرا جامعه بر ما حق دارد و فرصت خدمتی که برای ما فراهم آمده از جامعه و مردم است. آسیب سوم در زمینه غفلت ها غفلت از حق حاکمیت مقبول و مشروع است که حقی اسلامی و الهی دارد.
رئیس حوزه های علمیه سراسر کشور ادامه داد: فراموشی این عناصر و غفلت از این سه نکته مهم آسیب های بزرگی به دنبال دارد که باید مورد توجه قرار گیرد و از آن پرهیز شود.
وی با تاکید بر ضرورت پرهیز از طعمه پنداری مسئولیت عنوان کرد: مسئولان در نظام اداری اسلامی باید از نگاه طعمه ای که شامل مال خواهی شهرت طلبی و برتری جویی است رها شوند؛ طعمه و امانت دو رویکرد متفاوت است اما عدم طعمه پنداری به معنای نگرفتن حقوق نیست بلکه عدم اشباع یک حس دنیایی در جایگاه مدیریتی است.
آیت الله اعرافی افزود: نباید خدمت به مردم که از عالی ترین اموز است را با مال و شهرت مقایسه کرد زیرا این کار خسران دنیا و آخرت را به دنبال دارد و انسان را از سعادت جاویدان باز می دارد.
وی با تاکید بر جلوگیری از احساس غرور کبر و فخرفروشی در مسئولان عنوان کرد: این مسئله به ویژه در مدیریت نهادها اهمیت ویژه ای دارد و اگر این رذیله در فضای ارتباط مسئول با مردم حاکم شود آسیب بزرگی ایجاد می کند؛ اگر حس تواضع فروتنی و درک عمیق از کوچکی در مقابل دیگران از دست برود نظام اداری آسیب می بیند.
رئیس حوزه های علمیه سراسر کشور افزود: عادی شدن کار و درگیر روزمرگی شدن آسیب دیگری است که برای مسئولان و کارمندان ادارات رخ می دهد؛ در هر کار خوبی باید فرص کنیم که این آخرین فرصت و سرمایه ما برای انجام آن است و جبران فرصت های از دست رفته با سادگی میسر نمی شود.
وی با اشاره به شرایط کنونی کشور تصریح کرد: امروزه در شرایطی قرار گرفتیم که اگر درست عمل کنیم فردایی متفاوت خواهیم داشت؛ شرایط امروز کشور حساس است و باید سختی ها را با تدابیر و روحیه جهادی و انقلابی تحمل کرد و حرکت رو به جلو داشت.
آیت الله اعرافی افزود: ملت ایران پدیدآورنده یک اتفاق بی نظیر در منطقه و تاریخ کشور به نام انقلاب اسلامی بودند و نباید دستاوردهای آن نباید به خاطر مشکلات روزمره نادیده گرفته شود؛ نسل امروز نباید از اینکهر انقلاب چه پدیده بزرگی است غافل شود. کار در این شرایط اجر مضاعف دارد زیرا موقعیت های خاص و نقاط عطف و سرنوشت ساز است که ارزش کار انسان را مشخص می کند.
وی ادامه داد: در سراسر عالم چشم ها به ایران دوخته شده و قلب اای بسیاری در عالم به عشق ایران می تپد؛ این رسالت ما را حساس و تبیین این موقعیت بسیار مهم می کند.
رئیس حوزه های علمیه سراسر کشور با اشاره به برخی اولویت های استان اصفهان بیان کرد: یکی از اولویت های مهم برای اصفهان ارتقا بعد بین المللی دانشگاه است و باید تحولی بزرگ در تبدیل دانشگاه به قطب بزرگ بین المللی با رویکرد علمی انقلابی و اخلاقی رخ دهد؛ اصفهان اکنون هم در این زمینه پیشتاز است اما می تواند با جذب دانشجویانی با ۱۰۰ ملیت متفاوت به کانون بین المللی علم و فناوری تبدیل شود.
وی افزود: همچنین گردشگری را می توان به گونه ای تنظیم کرد که آسیب فرهنگی به حداقل و برد گفتمانی اصفهان و انقلاب اسلامی به حداکثر برسد؛ در مبادلات اقتصادی و تجاری با گروه های سازگار با ایران فرصت های بسیاری وجود دارد که دولت ها می توانند از آنها استفاده کنند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آیت الله اعرافی: مسئولان از طعمه پنداری جایگاه های مدیریتی پرهیز کنند – خبرگزاری ویکی سلامت | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آیت الله اعرافی: مسئولان از طعمه پنداری جایگاه های مدیریتی پرهیز کنند – خبرگزاری ویکی سلامت | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.