سایه سنگین خبرنگارنماها بر فضای رسانه ای کرمان/ احقاق حقوق خبرنگاران واقعی، مطالبه جدی است

سایه سنگین خبرنگارنماها بر فضای رسانه ای کرمان/ احقاق حقوق خبرنگاران واقعی، مطالبه جدی است

به گزارش خبرگزاری ویکی سلامت به نقل از تابناک ؛  در طول سال ها شاهد بوده ایم در محافل خبری و مطبوعاتی کرمان افرادی عنوان خبرنگار را یدک کشیده ژست پرسشگری به خود گرفته و با آب و تاب سوالاتی را از مسئولان و مدیران دستگاه ها پرسیده و سپس محو شده اند و رفته رفته فهمیده ایم این افراد صرفا صندلی اشغال کرده و جای خبرنگاران واقعی را گرفته اند.
به بیان واضح تر بارها مشاهده شده است افرادی در جلسات خبری مشکلات شخصی خود را بیان کرده طلبکار و حق به جانب سخن گفته و بعضا جلسه به اتمام نرسیده آنجا را ترک کرده اند و درنهایت از انتشار مطالب جلسه خبری نبوده و یا اگر مطلبی به چاپ رسیده معمولا کپی اخبار خبرگزاری ها بوده که آن هم در تیراژ بسیار کمی چاپ شده و با فاکتور تقدیم اداره مربوطه شده است!
شاید تعداد خبرنگارنماها از خبرنگاران واقعی بیشتر نباشد اما همین افراد موجب تضییع حقوق همکارانی می شوند که در گرما و سرما روزانه و شبانه و بموقع و در لحظه اخبار را منتشر کرده و حرفه ای و صادقانه تلاش می کنند.
سال ها در کرمان شاهد بوده ایم که خبرنگارنماها در مراسم هایی مانند روز خبرنگار با اعضای خانواده و فامیل حضور پیدا می کنند و در واقع این مراسم جمعیت کثیر ناشناسی را میزبانی می کند که خود را به عنوان خبرنگار معرفی کرده اند درحالیکه الفبای خبر و خبرنگاری را هم نمی دانند.
خبرنگارنماها عادت به حضور در همه جا دارند و همین حضور ممکن است مسئولان را دچار اشتباه و یا رودربایستی کند که فلان فرد شایسته عنوان خبرنگاری و حتی تقدیر است در حالیکه هنوز همکارانی از راه دور و حتی در منازل این حرفه را با نهایت صداقت و مطالبه گری حقیقی دنبال می کنند و برای این عنوان برازنده تر هستند.
از آنجا که خانه مطبوعات به عنوان یکی از تشکل های قانونی مرتبط با حوزه خبر و خبرنگاری تاکنون چندان اقدام قابل لمسی در این خصوص انجام نداده و هیچ گاه این رویه غلط را اصلاح نکرده است به همین دلیل از روابط عمومی جدید استانداری کرمان انتظار می رود نسبت به حذف خبرنگارنماها اقدام و از افتادن این بار کج بر سر اهالی رسانه و شهروندان کرمانی جلوگیری کند چراکه این افراد نه تنها دلسوز و مطالبه گر و اهل مطالعه نیستند بلکه صرفا به فکر منافع خود بوده و حتی متاسفانه با دریافت یک کارت هدیه حاضرند از طرح مشکل مردم نیز چشم پوشی کنند.

خبرنگارنماها خود را در همه زمینه ها متخصص می دانند
احمدی از خبرنگاران باسابقه کرمان در گفت و گو با خبرنگار تابناک در رابطه با حضور خبرنگارنماها می گوید: متاسفانه باید بگویم که وجود این افراد به مساله ای عادی در کرمان تبدیل شده است چراکه خبرنگارنماها در همه حوزه های اجتماعی ورزشی سیاسی فرهنگی و… حضور دارند.
وی با طرح این سوال که مگر می شود فردی در همه زمینه ها متخصص باشد؟ تاکید می کند: شوربختانه شاهد هستیم که خبرنگارنماها این ویژگی را در خود می بینند و در هر نشست و برنامه خبری و حتی چالشی که حضور داشته باشند تلاش می کنند خود را به عنوان فرد مطلع و آگاه نشان دهند و درنهایت همه به این شناخت می رسند که این افراد صرفا در حال تلاش برای حفظ ظاهر بوده و از دانش و آگاهی کافی برخوردار نیستند.
این خبرنگار کرمانی تصریح می کند: معمولا وقتی بخواهیم بفهمیم تعداد خبرنگارنماها چقدر است کافیست اعلام شود فلان نشست خبری و یا گردهمایی و… با کارت هدیه و تقدیر و یا پذیرایی مفصل همراه است آن وقت خبرنگارنماها فورا خود را به محل رسانده و حتی گاهی دارای همراه نیز هستند.
وی تاکید می کند: بعد از اتمام چنین برنامه هایی باید منتظر ماند و دید از تعداد آن همه افراد حاضر در جلسه تعداد انگشت شماری اقدام به تهیه و تنظیم خبر می کنند و برخی نیز هدف شان صرفا نشان دادن خود است تا بعدا بتوانند از این مساله استفاده های شخصی بکنند.
احمدی می گوید: خبرنگارنماهای محافل خبری کرمان هم شامل افراد جوان هستند و هم میانسال و حتی کهنسال! برخی حتی سِمت مدیر مسئولی و دبیری را نیز عهده دار هستند اما متاسفانه همین افراد نیز از تخصص و دانش کافی در این حوزه برخوردار نبوده و چندان میدانی به خبرنگاران واقعی خود نمی دهند چراکه در تلاشند خودشان را مطرح کرده و تا بتوانند از مزایای این حرفه و تسهیلات و امکانات دستگاه های مختلف برای خود و خانواده و دوستانشان استفاده کنند.
وی بیان می کند: به عقیده من نهادهای متولی مانند اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خانه مطبوعات و روابط عمومی ها بیشترین نقش را در زمینه میدان دادن به خبرنگاران واقعی و یا خبرنگارنماها ایفا می کنند چراکه این افراد درنهایت متوجه هستند که چه کسانی دغدغه داشته و دلسوزانه در حال تلاش و چه کسانی دارای نیت های سوء هستند بنابراین انتظار می رود بالاخره از یک جایی قیچی اصلاح در دست گرفته شده و این حضور زائد و بی فایده افراد فرصت طلب و منفعت جو بریده و پیرایش شود.

روز به روز بر تعداد افراد خبرنگار خوانده اضافه می شود
عباس تقی زاده دارای مدرک دکترای ارتباطات و مدیر روابط عمومی پارک علم و فناوری کرمان در گفتگو با خبرنگار تابناک در کرمان بیان می کند: هرچند که در کشور ما خبرنگاران عضو تشکلی مانند خانه مطبوعات هستند اما می توان گفت بعد از رواج رسانه های اجتماعی خود افراد به تولید کننده و منتشر کننده محتوا تبدیل شده اند.
وی می گوید: برخی افراد با اهداف مختلفی مانند خیرخواهی کُنش اجتماعی و… مبادرت به تولید محتوا می کنند و جامعه نیز به نوعی آنها را به عنوان خبرنگار قلمداد می کند در صورتی که دانش آنها کافی نیست و خبرنگاری تعریف حرفه ای شغلی و صنفی دارد.
تقی زاده تصریح می کند: متاسفانه روز به روز بر تعداد افراد خبرنگار خوانده اضافه می شود در حالی که هیچ مجوز رسمی به عنوان خبرنگار ندارند بنابراین باید تفکیک ایجاد شود بین کسی که فعال مجازی بوده و یا صفحه شخصی دارد با کسی که خبرنگار است.
مدیرکل اسبق روابط عمومی استانداری کرمان اظهار می کند: هم اکنون شاهد هرج و مرج در این زمینه هستیم چراکه می بینیم برخی افراد یا سازمان ها صفحات یا کانال هایی به اسم خبر یا خبرگزاری ایجاد می کنند در حالی که برای دریافت مجوز این عناوین مقرراتی وجود دارد.
مدیر روابط عمومی پارک علم و فناوری کرمان با تاکید بر اینکه ابتدا باید خبرنگاران پالایش شوند می گوید: هرچند که شاید این مسأله در عمل امکان پذیر نباشد اما نباید بی تفاوت باشیم ضمن اینکه متولی این امر که ارشاد و تشکل های صنفی هستند بایستی در این زمینه اقدام کنند.
تقی زاده همچنین خاطرنشان می کند: برخی مدیران وقتی در حیطه کارشان با خبر مهمی مواجه می شوند به جای اینکه با رسانه ها ارتباط بگیرند با خبرنگارنماها و فعالان فضای مجازی ارتباط می گیرند و بدلیل اینکه خبر آنها مسیر درستی را انتخاب نکرده است چالش هایی ایجاد خواهد کرد.

اراده قوی برای ساماندهی خبرنگارنماها وجود ندارد
 وی بیان می کند: در عین حال احساس می شود اراده قوی برای ساماندهی اوضاع خبرنگاران و وجود خبرنگارنماها وجود ندارد چراکه این افراد در اغلب استان های کشور وجود دارند و به شکل ویروس وار در حال افزایش هستند.
تقی زاده تصریح می کند: باید از خبرنگاران و رسانه ها یک بانک اطلاعاتی مدون و به روز تهیه شود.
وی در ادامه به خبرنگاران فصلی و موسمی نیز اشاره و تاکید می کند: خبرنگاران موسمی که بعضاً تعدادشان انگشت شمار است نگاه تفریحی سرگرمی و دورهمی به برنامه های خبری دارند در حالی که خبرنگار همواره باید در اندیشه خبر تولید و انتشار آن باشد.
مدیرکل اسبق روابط عمومی استانداری کرمان اظهار می کند: معمولا برخی سفرها تبدیل به تور خبری می شود تا خروجی آنها ارزیابی شود در حالیکه با اتمام تور خبر در۲ یا ۳ رسانه منتشر می شود و برخی دیگر بود و نبودشان فرقی ندارد.
تقی زاده یادآور می شود: این در حالیست که انتظار می رود هر رسانه از یک دید و زاویه متفاوت به قضایا نگاه کند اما شاهد هستیم که مطلبی کپی و بازنشر می شود با همه این توضیحات باید علمی و حرفه ای عمل شود و برخی ملاحظات غیرحرفه ای کنار برود.
وی با تاکید بر لزوم پالایش و ارزیابی خبرنگاران خاطرنشان می کند: باید خبرنگار فعال از غیر فعال شناسایی شود و عرصه بر غیر فعال ها تنگ شود همچنین باید به خبرنگاران فعال پاداش داده شده و تشویق و این افراد رتبه بندی شوند.
تقی زاده عنوان می کند: در عین حال بایستی در استان خبرنگار تخصصی داشته باشیم یعنی در بحث معادن صنایع حوادث بودجه و غیره باید دوره های خبرنگاری تخصصی در سازمان ها و خانه مطبوعات برگزار شود.
وی تاکید می کند: ضرورت دارد شرایط کار خبرنگاران از نظر معیشتی حقوقی و دستمزدی در حد انتظار باشد.

برخی مدیران از خبرنگارنماها می ترسند!
 مسئول روابط عمومی پارک علم و فناوری استان کرمان با بیان اینکه مسئولان نباید به خبرنگارنماها بها دهند می گوید: این در حالیست که برخی مدیران از خبرنگارنماها می ترسند! و در این خصوص باید گفت آن را که حساب پاک است از محاسبه چه باک است.
تقی زاده سپس اظهار می کند: باید با کار حرفه ای شرایط را برای افراد حرفه ای مهیا کنیم چراکه خبرنگارنماها به فضای اطلاع رسانی لطمه وارد می کنند.
وی با تاکید بر اینکه رعایت اصول حرفه ای از واجبات در عرصه اطلاع رسانی است تصریح می کند: در این زمینه بایستی همه دستگاه های اجرایی سیاست مشترکی داشته باشند یعنی با هماهنگی در سطح استان نسبت به ساماندهی این مسأله اقدام شود زیرا عمل تک بخشی به ساماندهی منجر نمی شود.
به گزارش تابناک؛ بدون شک در شغل ها و صنوف مختلف افرادی غیرمتخصص اما پر ادعا وجود دارند که در هر سن و سالی تلاش می کنند هرچه بیشتر حضور خود را در آن حیطه پر رنگ تر جلوه داده و خود را به عنوان فرد خبره معرفی کنند و ضمن استفاده از تمامی مزایای آن شغل درنهایت با نشان دادن خود در برنامه های مختلف کیفیت را فدای کمیت و صرفا به حضور اکتفا می کنند در حیطه رسانه و مطبوعات استان کرمان از گذشته ها بروز این معضل آزار دهنده بوده و اکنون به مطالبه جدی برای احقاق حقوق خبرنگاران واقعی تبدیل شده است امید است برای یکبار هم که شده مسئولین ذیربط و افراد دغدغه مند برای ساماندهی این وضعیت چاره ای بیاندیشند. 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سایه سنگین خبرنگارنماها بر فضای رسانه ای کرمان/ احقاق حقوق خبرنگاران واقعی، مطالبه جدی است" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سایه سنگین خبرنگارنماها بر فضای رسانه ای کرمان/ احقاق حقوق خبرنگاران واقعی، مطالبه جدی است"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه