مسافرت به میانه در عید نوروز – راهنمای جامع سفر و جاهای دیدنی

مسافرت به میانه در عید نوروز
اگه دنبال یه مقصد خاص و متفاوت برای سفر نوروزی تون می گردید که هم دلنشین باشه و هم از شلوغی شهرهای بزرگ فراری، میانه تو استان آذربایجان شرقی یه انتخاب عالیه. این شهر زیبا، با آغوش باز به استقبال مسافرها میاد و تو ایام عید نوروز، حال و هوای بهاری و خاص خودش رو داره که حسابی می تونه سفرتون رو به یادماندنی کنه. بیایید با هم ببینیم چرا میانه می تونه مقصد نوروزی بعدی شما باشه.
اگه دلتون هوای یه سفر بهاری و پر از تجربه رو کرده، میانه، این نگین آذربایجان، درست همونجاست که باید برید. میانه رو خیلی ها با عنوان دروازه آذربایجان می شناسن و این اسم بی دلیل هم بهش داده نشده. این شهر باستانی، که قدمت تاریخی اش به دوران مادها برمی گرده، تو هر گوشه و کنارش یه قصه از تاریخ کهن ایران رو براتون تعریف می کنه. فکرش رو بکنید، تو فصل بهار که طبیعت میانه سرسبز و پر طراوت میشه، چقدر می تونه دیدنی باشه. علاوه بر تاریخ، این شهر طبیعت بکر و قشنگی هم داره که روح آدم رو تازه می کنه. میانه، یه مقصد عالی برای خانواده ها و کسایی هست که می خوان عید رو تو یه جای آروم تر و باصفاتر بگذرونن. اینجا هم می تونید تو دل تاریخ سفر کنید و هم تو آغوش طبیعت تازه بشید. تو این راهنمای جامع، قراره هرچی که برای یه سفر نوروزی به میانه نیاز دارید رو بهتون بگیم، از آب و هوا گرفته تا جاهای دیدنی و غذاهای محلی، پس کمربندهاتون رو محکم کنید که میریم برای یه سفر مجازی به میانه!
میانه تو عید نوروز چطور حال و هوایی داره؟ (آب و هوا و حس بهاری)
یکی از مهمترین چیزایی که قبل از سفر باید بهش فکر کنیم، آب و هواست، خصوصا اگه مقصدتون میانه باشه که تو یه منطقه کوهستانی قرار گرفته. میانه تو جنوب استان آذربایجان شرقی قرار داره و آب و هوای اون تو ایام عید نوروز معمولا خیلی متغیره. می تونیم بگیم که اوایل عید، یعنی همون روزهای اول فروردین، ممکنه هنوز یه مقدار سوز و سرما داشته باشه، حتی گاهی اوقات یه برف کوچولو هم مهمون شهر میشه. پس اگه اوایل عید می رید، حتماً لباس گرم رو فراموش نکنید.
ولی هرچی به اواسط و اواخر فروردین نزدیک میشیم، هوا کم کم بهاری تر و دلنشین تر میشه. دما معمولاً بین ۳ تا ۱۵ درجه سانتی گراد متغیره، ولی این فقط یه میانگینه و ممکنه تو روزهای آفتابی، حسابی گرمای بهاری رو احساس کنید و تو شب ها یا روزهای ابری، خنکی هوا رو. این آب و هوای خاص باعث میشه طبیعت میانه تو بهار حسابی جون بگیره. دشت ها و کوهپایه ها سبز میشن، گل های وحشی سر از خاک بیرون میارن و رودخونه ها هم پرآب تر از همیشه جریان پیدا می کنن. همین حس طراوت بهاریه که سفر به میانه رو تو ایام نوروز انقدر خاص می کنه. پس حواستون باشه که یه چمدون منعطف ببندید که هم لباس گرم داشته باشید و هم لباس های خنک تر برای روزهای آفتابی. یه چتر یا بارونی سبک هم می تونه خیلی به کارتون بیاد، چون بارش های بهاری تو این منطقه اصلا دور از انتظار نیست.
کجاها بریم؟ جاهای دیدنی میانه تو عید نوروز (سفر به دل تاریخ و طبیعت)
میانه پر از جاهای دیدنیه که هم تاریخ دوست ها رو راضی می کنه و هم اونایی که عاشق طبیعتن. تو ایام نوروز و با سرسبز شدن منطقه، این جاذبه ها رنگ و بوی دیگه ای به خودشون می گیرن. برای یه سفر نوروزی به میانه، برنامه ریزی برای دیدن این مکان ها از نون شب واجب تره!
گشت و گذار تو دل تاریخ و فرهنگ میانه (تأکید بر دسترسی و جذابیت نوروزی)
میانه، شهری که از گذشته های دور، نقش مهمی تو تاریخ آذربایجان ایفا کرده، پر از بناهای تاریخی و باستانیه که دیدنشون خالی از لطف نیست:
پل دختر (قیز کورپوسی)
یکی از مهمترین نمادهای میانه، پل دختره که به قیز کورپوسی هم معروفه. این پل با عظمت تو دامنه شرقی قافلانکوه و روی رودخونه پرخروش قزل اوزون ساخته شده. تو بهار که قزل اوزون پرآب میشه، منظره پل و رودخونه خیلی دیدنی تره. این پل سه دهانه آجری بزرگ داره که روی آب راه های سنگی بنا شده و هنوزم بعد از قرن ها، استوار و پابرجاست. اگه تو عید به میانه سفر کردید، حتماً از این پل دیدن کنید و از منظره زیبای اطرافش لذت ببرید.
مسجد سنگی ترک
مسجد سنگی ترک، یکی دیگه از شاهکارهای معماری آذربایجان شرقیه که تو دل روستای تَرک میانه قرار گرفته. همونطور که از اسمش پیداست، تمام نمای بیرونی این مسجد از سنگ ساخته شده و معماری داخلش هم پر از نقش و نگار و کتیبه های قشنگه. دیدن این مسجد تو یه روز بهاری، یه آرامش خاصی به آدم میده. اینجا یه جای عالیه برای اونایی که دنبال فضاهای معنوی و تاریخی می گردن.
قلعه نجف قلی خان
تو جنوب شرقی شهر میانه، بقایای قلعه نجف قلی خان رو می تونید پیدا کنید. این قلعه که زمانی بناهای مسکونی زیادی اطرافش بوده، حالا بیشتر به شکل زمین های کشاورزی و باغ های متروکه دیده میشه. با اینکه شاید به اندازه پل دختر شکوه نداشته باشه، اما چشم انداز اطرافش، خصوصا تو بهار که طبیعت سبز میشه، دیدنیه و می تونه شما رو به سفری به گذشته ببره.
کاروانسرای جمال آباد
تو فاصله حدود ۳۵ کیلومتری میانه، کاروانسرای جمال آباد رو پیدا می کنید که یادگاری از دوران جاده ابریشمه. با اینکه از این کاروانسرای باشکوه، امروز فقط خرابه های نیمه ویران باقی مونده، اما تصور اینکه اینجا زمانی محل استراحت و رفت وآمد کاروان ها و بازرگانان بوده، خودش جذابه. قدم زدن تو این مکان، یه جور حس خاص به آدم میده که انگار بخشی از تاریخ رو لمس می کنی.
بازار سنتی میانه
بازار میانه، یکی از بزرگترین و پر جنب وجوش ترین بازارهای منطقه است. تو ایام عید نوروز، این بازار حال و هوای دیگه ای داره و مردم برای خرید سوغاتی و مایحتاج نوروزی، حسابی بهش رونق میدن. گشت وگذار تو بازار سنتی میانه، فرصت خوبیه برای آشنایی با مردم محلی، فرهنگشون و خرید سوغاتی های خوشمزه و صنایع دستی. اینجا می تونید حسابی از حال و هوای عید و خرید و فروش لذت ببرید.
امامزاده محمد (روستای کندوان)
تو روستای کندوان، در ۳۵ کیلومتری میانه، یه امامزاده کوچیک و باصفا به نام امامزاده محمد هست. این مکان مذهبی، با اینکه ساختمون ساده ای داره، اما برای مردم منطقه خیلی عزیزه. دیدن اینجا، علاوه بر جنبه زیارتی، فرصتیه برای آشنایی با آداب و رسوم مذهبی و اعتقادات مردم خوب منطقه. اطراف امامزاده هم امامزاده های دیگه ای مثل امامزاده های روستاهای برزلیق، صومعه، کلاله، شیخ طبق، حسن آباد، ترکمانچای، گاوینه رود، دمیرچی و چرور وجود داره که اگه وقت داشتید، می تونید بهشون سر بزنید.
جاهای کمتر شناخته شده: آباس قالا، بروانا، قلعه ضحاک و سد آیدوغموش
میانه پر از گنج های پنهانه که شاید کمتر اسمشون رو شنیده باشید. مثلاً تو روستای حلمسی، جایی به اسم آباس قالا هست که مردم قدیم برای حاجت روایی بهش سر می زدن. اگه دنبال جاهای بکرتر و دنج تر می گردید، اینجور جاها می تونه حسابی غافلگیرتون کنه. تو روستای صومعه علیا هم یه اثر باستانی خیلی قدیمی به شکل هرم مخروطی هست که بهش بروانا میگن؛ این منطقه خیلی ارزشمنده و دیدنش خالی از لطف نیست.
اگه اهل کوهنوردی سبک و طبیعت گردی هستید، حتماً از قلعه ضحاک که نزدیک ایستگاه راه آهن بابک قرار گرفته، دیدن کنید. این قلعه بقایای یه بنای باستانیه که چشم اندازهای فوق العاده ای به اطراف داره. یه جای دیگه که خیلی دیدنیه، سد آیدوغموشه که منظره بی نظیری داره، خصوصاً تو بهار که طبیعت اطرافش حسابی سبز و باطراوت میشه. برای دسترسی به این سد، باید مسیر جاده هشترود رو در پیش بگیرید و بعد از حدود ۴۵-۵۰ کیلومتر، به منطقه قلعه ضحاک و بعد سد می رسید. این نقاط، برای کسانی که می خوان فراتر از جاهای معروف رو ببینن، عالیه.
لذت طبیعت بکر میانه تو بهار دلنشین
طبیعت میانه تو بهار، واقعاً یه چیز دیگه ست. سرسبزی دشت ها و کوهپایه ها، جریان آب تو رودخونه ها و هوای پاک، یه آرامش خاصی به آدم میده:
آبشار بلوکان
یکی از سرسبزترین و زیباترین نقاط میانه، آبشار بلوکانه که ۱۰ متر ارتفاع داره. تو بهار که میزان بارندگی بیشتره، این آبشار با شکوه و عظمت بیشتری جاری میشه و منظره ای فراموش نشدنی رو رقم میزنه. رودخونه بلوکان که از ادامه این آبشار شکل می گیره، مسیرش رو از دل دره بلوکان طی می کنه و مزارع پایین دست رو سیراب می کنه تا در نهایت به رودخانه شهرچای و بعد به قزل اوزون بپیونده و راهی دریای خزر بشه. برای دیدن این آبشار قشنگ، کافیه خودتون رو به روستای بلوکان برسونید. مسیر دسترسی بهش از سمت ترکمنچای، جاده خاکی روستای یوخاری سوما و دستجرد میگذره. طبیعت اطراف آبشار هم برای یه پیک نیک نوروزی عالیه.
رودخانه قزل اوزون و مناطق اطراف
قزل اوزون، یکی از مهمترین رودخانه های ایران، از میانه می گذره و تو بهار که پرآبه، فرصت های بی نظیری برای پیک نیک و طبیعت گردی فراهم می کنه. کناره های رودخونه، خصوصاً جاهایی که درختکاری شده، مکان های عالی برای پهن کردن بساط و لذت بردن از هوای تازه بهاری و صدای آب. اگه اهل عکاسی هستید، مناظر قزل اوزون تو بهار حسابی سوژه داره.
رشته کوه های قافلانکوه و بزقوش
میانه بین دو رشته کوه بزرگ قافلانکوه و بزقوش قرار گرفته. این کوهستان ها تو بهار، پر از سرسبزی و طراوت میشن و می تونید برای پیاده روی های سبک و نفس کشیدن تو هوای کوهستان، روشون حساب کنید. مناظر بکر و دست نخورده این مناطق، خصوصاً تو اردیبهشت که گل ها و گیاهان وحشی شکوفا میشن، واقعاً چشم نوازه. اگه خوش شانس باشید، می تونید گونه های گیاهی خودرو و خوراکی مثل ریواس، ترشک، نعناع کوهی، کاکوتی و خاکشیر رو هم پیدا کنید.
«سفر به میانه در عید نوروز، یه فرصت عالی برای تجربه همزمان تاریخ، طبیعت و فرهنگ آذربایجان تو بهترین حالت خودش یعنی بهاره.»
چی بخوریم و چی سوغات بیاریم؟ طعم میانه تو عید
هیچ سفری بدون مزه کردن غذاهای محلی و خرید سوغاتی کامل نیست. میانه هم تو این زمینه حرف های زیادی برای گفتن داره:
سوغاتی های خوشمزه و خاص میانه
وقتی به میانه سفر می کنید، دست خالی برنمی گردید! اینجا پر از سوغاتی های خوشمزه و صنایع دستی قشنگه. از خوراکی ها که بخوایم بگیم، ایشلی فطیر (یه نوع نون محلی پر شده) و کمبوزه (یه نوع میوه فصلی شبیه به خیار کوچیک) رو حتماً امتحان کنید. اما یه سوغاتی خیلی معروف میانه که شاید تو مقاله رقیب کمتر بهش اشاره شده، برنج میانه است. این برنج کیفیت خیلی خوبی داره و طرفدارهای زیادی پیدا کرده. علاوه بر این، می تونید لبنیات محلی تازه، عسل طبیعی و گیاهان دارویی کوهی رو هم از بازار میانه تهیه کنید که تو بهار حسابی تازه و پرخاصیت هستن.
اگه دنبال صنایع دستی هستید، جارو، گلیم و قالی های میانه هم خیلی معروفن و می تونن یادگاری های قشنگی از سفرتون باشن. یادتون نره که تو بازار سنتی میانه، هم می تونید این سوغاتی ها رو پیدا کنید و هم حسابی از حال و هوای خرید لذت ببرید.
غذاهای محلی که نباید از دست بدین!
آذربایجان شرقی به غذاهای خوشمزه اش معروفه و میانه هم از این قاعده مستثنی نیست. یکی از غذاهای محلی که حتماً باید تو سفر به میانه امتحان کنید، آبگوشت بامیه است. این آبگوشت با گوشت گوسفندی، پیاز، بامیه، گوجه و ادویه های خاص خودش پخته میشه و طعمی بی نظیر داره. معمولاً این آبگوشت رو ساعت ها روی شعله ملایم می پزن تا حسابی جا بیفته و خوشمزه بشه. تو میانه، می تونید رستوران های سنتی یا حتی خانه های محلی رو پیدا کنید که این غذای لذیذ رو با بهترین کیفیت براتون آماده می کنن. اگه اهل کباب هستید هم، رستوران های میانه کباب های خوشمزه ای دارن که از دستشون ندید.
نوروز و آداب و رسوم مردم میانه
عید نوروز تو میانه، مثل همه جای ایران، با شور و شوق خاصی برگزار میشه. مردم میانه هم برای استقبال از بهار و سال نو، آداب و رسوم خودشون رو دارن که دیدنشون برای هر گردشگری جذابه. از هفته ها قبل از عید، جنب وجوش خانه تکانی شروع میشه و همه خونه ها رو برق میندازن. شب چهارشنبه سوری هم که با آتیش بازی و مراسم خاص خودش برگزار میشه.
تو لحظه تحویل سال، همه اعضای خانواده دور سفره هفت سین جمع میشن و سال نو رو جشن می گیرن. دید و بازدید عید هم که پای ثابت تعطیلاته. مردم میانه به مهمان نوازی خیلی معروفن و اگه تو ایام عید به خونه یکی از اهالی میانه سر بزنید، با بهترین ها ازتون پذیرایی میشه. سیزده به در هم که روز انس با طبیعته. مردم میانه هم مثل بقیه ایرانی ها، تو این روز به دامن طبیعت میرن و با پهن کردن بساط پیک نیک، آخرین روز تعطیلات نوروزی رو جشن می گیرن. اطراف رودخونه قزل اوزون و مناطق سرسبز کوهپایه، تو سیزده به در حسابی شلوغ و باصفا میشه و دیدن این حجم از نشاط و سرزندگی، واقعاً دلنشینه.
اقامت تو میانه برای نوروز: کجا بمونیم؟
برای یه سفر نوروزی به میانه، دغدغه اقامت خیلی مهمه، چون تو ایام عید، ظرفیت اقامتگاه ها ممکنه زود پر بشه. میانه گزینه های مختلفی برای اقامت داره:
- هتل ها و مهمانسراها: تو خود شهر میانه چند تا هتل و مهمانسرا هست که می تونید برای اقامت روشون حساب کنید. این گزینه ها برای کسایی که دنبال راحتی و خدمات هتلی هستن، مناسبه.
- خانه های محلی و بوم گردی ها: اگه دنبال یه تجربه اصیل تر و نزدیک تر به فرهنگ مردم هستید، می تونید تو روستاها و اطراف میانه، خانه های محلی یا اقامتگاه های بوم گردی رو پیدا کنید. اینجور جاها معمولاً غذاهای محلی رو هم سرو می کنن و یه فرصت عالی برای آشنایی بیشتر با زندگی روستایی و آداب و رسوم منطقه است.
یه نکته خیلی حیاتی: با توجه به اینکه نوروز پیک سفر محسوب میشه، حتماً و حتماً از قبل، اقامتگاهتون رو رزرو کنید. به هیچ وجه این کار رو به لحظه آخر موکول نکنید، چون ممکنه جای مناسبی پیدا نکنید و تو دردسر بیفتید. می تونید از پلتفرم های آنلاین رزرو اقامتگاه استفاده کنید تا با خیال راحت سفرتون رو شروع کنید.
چطور بریم میانه؟ مسیرهای دسترسی تو ایام نوروز
خوشبختانه میانه از نظر دسترسی خیلی وضعیت خوبی داره و می تونید با وسایل نقلیه مختلف خودتون رو به این شهر برسونید:
سفر با ماشین شخصی
اگه قصد دارید با ماشین شخصی به میانه سفر کنید، مسیرهای اصلی از شهرهای بزرگ به این صورته:
- از تهران: مسیر تهران – کرج – قزوین – زنجان رو در پیش می گیرید. بعد از زنجان، وارد آزادراه زنجان-تبریز میشید و تو این مسیر، تابلوهای میانه رو دنبال می کنید. فاصله تهران تا میانه حدود ۴۶۰ کیلومتره و اگه ترافیک نباشه، تقریباً ۵ تا ۶ ساعت طول می کشه.
- از تبریز: مسیر از تبریز به سمت میانه، حدود ۱۴۰ کیلومتره و تقریباً ۲ ساعت زمان می بره.
- از زنجان: از زنجان تا میانه حدود ۹۰ کیلومتر راهه و تقریباً ۱ ساعت و نیم تو راهید.
- از اردبیل: اگه از اردبیل می آید، باید از مسیر سرچم یا خلخال بگذرید که حدود ۲ تا ۳ ساعت طول می کشه.
یه نکته مهم: تو ایام نوروز، جاده ها ممکنه ترافیک سنگینی داشته باشن، خصوصاً روزهای اول و آخر عید. پس حتماً قبل از حرکت، وضعیت ترافیک جاده ها رو چک کنید و اگه امکانش بود، طوری برنامه ریزی کنید که تو ساعت های اوج ترافیک تو جاده نباشید.
سفر با قطار
یکی از بهترین و راحت ترین راه ها برای مسافرت به میانه در عید نوروز، سفر با قطاره. میانه ایستگاه راه آهن داره و قطارهای زیادی از تهران و تبریز به این شهر تردد می کنن. سفر با قطار، خصوصاً تو ایام عید که جاده ها شلوغن، خیلی می تونه آرامش بخش باشه. می تونید از مناظر مسیر لذت ببرید و نگران ترافیک نباشید. فقط یادتون باشه که بلیط قطار تو نوروز خیلی زود تموم میشه، پس اگه قصد سفر با قطار رو دارید، حتماً از چند ماه قبل برای رزرو بلیط اقدام کنید.
سفر با هواپیما
میانه فرودگاه نداره، اما نزدیک ترین فرودگاه ها به این شهر، فرودگاه تبریز، فرودگاه اردبیل و فرودگاه سهند مراغه هستن. اگه می خواید با هواپیما سفر کنید، می تونید به یکی از این فرودگاه ها پرواز کنید و بعد از اونجا با تاکسی یا اتوبوس خودتون رو به میانه برسونید. البته این گزینه زمان بیشتری ازتون می گیره، اما اگه از شهرهای دور می آید و زمان براتون مهمه، می تونه یه گزینه مناسب باشه.
چند تا نکته مهم برای یه سفر نوروزی بدون دغدغه به میانه
برای اینکه سفرتون به میانه تو عید نوروز حسابی خاطره انگیز و بدون دردسر باشه، چند تا نکته رو یادتون باشه:
- همه رزروهاتون رو از قبل انجام بدید: از بلیط قطار (اگه با قطار می رید) گرفته تا محل اقامت. همونطور که گفتیم، نوروز فصل شلوغیه و اگه این کار رو به لحظه آخر موکول کنید، ممکنه به مشکل بخورید.
- آماده شرایط آب و هوایی متغیر باشید: یه روز آفتابی و گرم، یه روز ابری و بارونی، یا حتی یه ذره برف! تو بهار میانه همه این ها محتمله. پس لباس مناسب با خودتون ببرید. یه کاپشن ضدآب، یه چتر و چند دست لباس برای آب و هوای مختلف می تونه خیلی به کارتون بیاد.
- به فرهنگ و سنت های مردم محلی احترام بذارید: مردم میانه خیلی مهمان نواز و خونگرم هستن. با احترام به آداب و رسومشون، می تونید یه ارتباط خیلی خوب باهاشون برقرار کنید و تجربه های بهتری از سفرتون داشته باشید.
- شماره های ضروری رو داشته باشید: شماره امداد جاده ای، اورژانس، آتش نشانی و پلیس راه رو حتماً تو گوشیتون ذخیره کنید یا یه جا یادداشت کنید. اینجوری تو مواقع اضطراری، می تونید سریعاً کمک بگیرید.
- از مراکز اطلاع رسانی گردشگری کمک بگیرید: تو خود شهر میانه ممکنه مراکز اطلاع رسانی گردشگری برای راهنمایی مسافران نوروزی فعال باشن. اگه سوالی داشتید یا نیاز به راهنمایی پیدا کردید، حتماً بهشون مراجعه کنید.
«به میانه سفر کنید، جایی که تاریخ و طبیعت دست به دست هم میدن تا یه نوروز متفاوت و به یادماندنی رو براتون رقم بزنن.»
میانه، یه خاطره قشنگ از نوروز که تو دلتون میمونه! (نتیجه گیری)
خب، رسیدیم به آخر این سفر مجازی! دیدید که مسافرت به میانه در عید نوروز می تونه چقدر جذاب و پر از تجربه های تازه باشه. میانه با تاریخ غنی، طبیعت بکر و مردم مهمان نوازش، یه مقصد عالی برای کسایی هست که دنبال یه نوروز متفاوت و به یادماندنی می گردن. اینجا نه خبری از شلوغی و ترافیک کلافه کننده شهرهای بزرگ توریستیه و نه لازم نیست نگران کسل شدن باشید، چون هم جاذبه های تاریخی داره و هم مناطق طبیعی فوق العاده.
تو میانه می تونید قدمت مادها رو تو پل دختر حس کنید، از آرامش مسجد سنگی لذت ببرید، تو بازار سنتیش چرخ بزنید و سوغاتی های خوشمزه بخرید، و تو دل طبیعت بکرش مثل آبشار بلوکان و کنار رودخونه قزل اوزون، حسابی نفس تازه کنید. طعم آبگوشت بامیه و برنج محلیش هم که دیگه جای خود داره و حسابی خستگی سفر رو از تنتون درمیاره.
پس اگه هنوز مقصد سفر نوروزی تون رو مشخص نکردید، پیشنهاد می کنم حتماً میانه رو تو لیستتون قرار بدید. مطمئن باشید یه خاطره دلنشین از نوروز تو این دروازه آذربایجان، تا مدت ها تو ذهنتون باقی میمونه. چمدونهاتون رو ببندید و آماده یه ماجراجویی فراموش نشدنی تو میانه باشید!
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مسافرت به میانه در عید نوروز – راهنمای جامع سفر و جاهای دیدنی" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مسافرت به میانه در عید نوروز – راهنمای جامع سفر و جاهای دیدنی"، کلیک کنید.